Reklama

Reklama

Saja

  • Jižní Korea 사자 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Už od mala bol Yong (Seo-joon Park) vedený k viere v Boha. Po tom, čo prišiel o oboch rodičov, otočil sa k viere chrbtom a vedie svoj život ďalej ako bojovník v ringu. Zranenie ruky ho však prinúti prehodnotiť svoje postoje a priplieta sa do cesty biskupovi praktikujúcemu exorcismus. (Sticks)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek čaje, takže naprostá spokojenost. Nenudila jsem se od začátku do konce a ani nevím, jak ty dvě hodiny utekly. Démoni, exorcismus, stigmata, zajímavý příběh o vymítání, který zas přichází s něčím novým, pěkný vizuál a skvělý Park Seo-joon a Ahn Sung-Ki, kterým to spolu hezky šlapalo, a i démonický záporák Woo Do-hwan. Sice toho hado-démona si na konce mohli odpustit, ale jinak pro mě super záležitost, kterou beru všemi deseti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked som si prečítal obsah, čo nerobím často, tak som si myslel, že zas ďalšia variácia na constantina a jemu podobné filmy. I ked niečo málo tu je okopírované, väčšinou si ide film, svojou originálnou linkou.U Ázijskej kinematografie sa mi nepáči, že je to také skoro vždy uškriekané, ale tu nie. Je tu rýchli sled, veľký počet posadnutých, tiež chválim, dobrý záporný hrdina i ten kladný. Tá koncová férovka bola príznačná, Kórea sa nezaprela a neviem či vo filme o exorcizme i niečo podobne bolo. Bavil ma i vizual a tak spokojnosť, len ten šupinavec na konci bol hádam už aj moc, pripomínal pásavca križeného z varanom. Silné 4*, už dávnejšie som nevidel takto kvalitný film o exorcizme. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Někomu by se mohlo zdát zvláštní, že se Korejci pustili do mixu satanismu a exorcismu v modernějším kabátku, jenže téměř polovina korejských věřících jsou právě křesťani. Ta druhá jsou budhisté, takže je to moc pěkný základ pro mysteriózní příběh o zápasníkovi MMA, který se rozhodne fušovat do vymítání. Tam kde západní tvůrci s tímto tématem zpravidla končí, se Jihokorejci teprve zahřívají, takže se dočkáme temného biskupa, několika vymítání, gumových masek, rubaček... . Jenže vytvořit opravdu temnou a děsivou atmosféru...to by se musel Joo-hwan-Kim asi sám upsat ďáblu. Ale on to nejspíš ani nebyl záměr. I tak je Saja vcelku koukatelná jednohubka, kterou nepohrdnou především ti, kteří mají filmy s touto tématikou rádi. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa k tejto téme dá už sotva niečo nového vymyslieť, tento kúsok je spracovaný dobre. Park Seo Joon je na úlohu bitkára, nahnevaného na Boha, ako stvorený. Jeho presvedčivé herecké umenie spôsobilo, že som sa pri tomto horore vôbec nebála, naopak, užívala som si každú scénu. Dokonca aj tie, na ktorých sa dalo ešte popracovať. Mladý Do Hwan sa zhostil úlohy démona excelentne. Bolo vidieť, ako si tú polohu užíva. Nie je to úplne dokonalé, ale u mňa si tento kórejský Constantine vyslúžil krívajúce štyri. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Saja má jen jeden problém. Víc než hororem chce být filmem, a tak se přetahuje za oba konce provazu, kdy vaší pozornost chce uzmout bladovský exorcista a zároveň chlapec raněný svou ztrátou z dětství. Ale jako večerní jednohubku hororově laděného filmu Saja funkci splní skvěle, neb natočeno je vše bez výhrad. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama