Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bůh se nasral na zhýralé lidstvo a zavelel své nebeské armádě k útoku, pročež andělé přestali v kostelech vystavovat prdele a vyrazili ztrestat hřešící smrtelníky. Z nějakého důvodu je důležité oddělat hlavně zhuleného parchanta, co se v jakési pouštní díře teprve rozhoduje vylézt na svět z extra hnusné servírky s obřím beďarem mezi očima. Na(ne)štěstí osud bastarděte a jeho ochránců není lhostejný archandělu Michaelovi, který vykradl nebohé mafii sklad zbraní a kosí satanské... pardon - andělské hordy po tuctech každou kulkou! Následuje nezbytný otravný porod (jak já nesnáším filmy s těhulema), pár zbloudilých duší se šlechetně obětuje a v závěru za zvuků Božích střevních potíží připlachtí archanděl Gabriel, aby všechny vzdorující entity umlátil svým obřím pyjem... chci říct kyjem s efektní leč neefektivní rotační funkcí. Navíc každý pták v okolí zezelenal závistí, protože ti hajzli andělští mají neprůstřelné peří! Jestli jsem správně pochopila pointu, budeme-li se usilovně modlit, možná Pánu Bohu vydrží smířlivá nálada a nenechá nás sežrat Spiderdůchodcema. No hurá! Otčenášjenžjsinanebesíchblablablablablabla... 44% je pro tuhle akčně připitomělou taškařici tak akorát. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Hííír ááá jééém, vil Jůů send míían ejndžl..", vyju opojen kulantním trailerem! A On mi ho seslal! Stylově! V krabici s kusem mýdla. Je to filantrop. Tváří se bezpohlavně a jmenuje se Majkl jako ... jako?? ...jako??? ... ááá, dzisisit, jako ten béžový pedofil. Ale nevadí, vypadá drsně a kérku má jak z Valdic! A pak mi seslal druhého. V kataklyzmatickém rozmaru. Má podmalované oči a jmenuje se Gej-bríjel. Trochu homojméno, ale nevadí! Je vybaven posledním modelem motorového palcátu "Apocalypse 1" s teleskopickým bodákem a pancéřovanými turbokřídly třetí generace! A pak jim seslal komparz. Bandu posedlých lidí, kteří umí kmitat hlavou jako já na koncertě Megadeth!! Tak, je nás tu dost, dáme si do držky! .... A teď pěkně popořadě: Chorál alá Orf. První sqělá scéna z traileru, druhá sqělá scéna z traileru, třetí sqělá scéna z traileru (***), chorál alá Orf, trailer over, film over, nálada over... Tak to bychom měli tři scény na hodinu třicet, to je matematicky naprosto přesně ... ??? !!! MÁLO! Nehledě na to, a teď opět trochu aplikované matematiky, že logika závěru v intervalu selského rozumu limitně konverguje k prdeli (viz. J.Milota, Matematická analýza I, SPN, Praha, 1984). "Aj viš ajhed jóór péér ofvings..." skřehotám si sebemzkačsky při závěrečných titulcích. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Scénář? Logika? A co to je?? Člověk by čekal, že když chce Bůh zničit inkriminovaný motorest s následovnicí Marie, vyšle na něj letku svých andělů. Věřte mi, má jich hodně. Vypadají nebezpečně. Ale ne, on k nim místo toho pošle pár pochybných zombíků, které Michael oddělá raz dva. Proč jde na ně tak pomalu? Že by proto, aby měl pan režisér čím vyplnit film? Že by proto, že jinak by vlastně film ani nemusel existovat? ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu se dalo vytáhnout více si myslím. Do půlky filmu to vypadalo solidně, ale pak to šlo do nesmyslných akcí, které pro mě neměly hlavu ani patu...nevím co si o tomhle filmu myslet. Uvažoval jsem v půlce i o 4*, některé scénky mě braly, byly zajimavé a předurčovaly slušný děj následného dramatu, ale pak už slabší a slabší... Nakonec nedávám ani 3*, protože si to tento film celkově prostě nezaslouží... 2* a ani o cent víc:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Idem si pre Bibliu. Niekto by sa mal začať modliť.“ Dočerta, ani neviem, čo by som napísal. Légia nie je katastrofa, nie je to dobrý film, je to proste blbosť (ak blbosť nepokladáte za to isté, čo katastrofu). Bettany, Quaid a spol. rozohrávajú bizarnú hru s kurióznym námetom, kde často neviete, čo si máte myslieť. Postavy schematické, ponaučenie o „dobre v nás“ patetické, celé je to o ničom nakrútené, triky také všelijaké, „posadnutých anjelov“ stačí zastreliť samopalom a finálny megasúboj o budúcnosť ľudstva pozostáva z dvoch čudných chlapov, mlátiacich sa stoličkami. Tak OK, díky no. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Před příjezdem zmrzlináře zazní na střeše motorestu jméno Rambo, čímž se naráží na stejnojmennou filmovou sérii. (Duoscop)
  • Tetovačky, ktoré sa objavili na Michaelovi, sú Enochiánske – je to reč, ktorá sa považuje za jazyk anjelov. Bola zaznamenaná Johnom Deem a Edwardom Kelleym v neskorých rokoch 16. storočia. Obaja tvrdili, že im jazyk odhalili anjeli. (Greenpeacak)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 40. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama