Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo už o poznání horší. Chápal jsem, že první epizoda byla pomalejší na rozjezd. Tady mi přišlo, že se nic nedělo. Hrozba, o které víme a přesně víme, jak to dopadne, není hrozba. Nevím, proč natahovat tajemství okolo skřetů a Saurona. Asi bych byl rád, kdyby se seriál vyšvihl s nějakým jiným záporákem, zápletkou, hrozbou apod. Péct stále tu stejnou buchtu nemůže chutnat nikomu. Navíc pak ty postavy vypadají úplně tupě, pokud budou tady bojovat proti zlu, ale ty ty stejné postavy hodlají ignorovat fakt v dalších dílech... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepsi nez pilot. Cekal jsem trochu vice propojeni mezi prvnim a druhym dilem. V prvnim jsme se meli blize seznamit s postavama a ve druhem je pustit do akce. Ale tempo je nesmyslne prohozene. Prvni pusobi jako dil z poloviny serie, kterou nikdo nenatocil. Klidna dialogova mista jsou az v druhem dile. Prosim at to zvolni, jinak to zas dopadne jako hobbit. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mě v seriálu sere neustálá snaha, aby veškeré postavy co nejvíce připomínaly soudobého moderního člověka, aby postavy svým chováním co nejvíce odrážely všelijaké influencery z internetu, aby zde všichni byli extrémně cool a všechno měli na háku. Kdybych toužil vidět obyčejné lidi, tak bych sáhl po seriálu o obyčejných lidech. Přeci jen se snažím na tento seriál nahlížet jako na fantasy z hodně vzdálených dob, kde se postavy chovaly podstatně jinak. Stačilo by udržet nastavený styl filmového Pána Prstenů, který vystavěl mimořádnou atmosféru, kdy jste měli pocit, že vás Peter Jackson skutečně vzal na výpravu do Středozemě. Co v rámci tohoto seriálu funguje je rozhodně střih. Tento díl sleduje 4 různé příběhy a dokáže je atraktivně dávkovat a přepínat mezi nimi, dříve než začnou vyloženě nudit. Ať už se jedná o vtipnou a odlehčenou hobití linku pro děti, temnou linku z jižních krajin pro dospělé, kde vystrkuje zlo své růžky, dobrodružné dovádění na moři s překrásnou Galadriel pro muže a výlet do trpasličího městečka s dosti předvídatelným vývojem, kde vládne tvrdou negří rukou žena a trpasličí mužové jsou zde podřadná retardovaná poslušná cháska pro pobavení pro ženy a pro sebeukájení pro feministky. Vysoký rozpočet zde bohužel není vyloženě znát. Speciální efekty sice na seriálové poměry neurazí, ale neustříknete si z nich. Scény se odehrávají většinou na nějaké levné a nevábně vypadající lokaci a digitální velkolepost sledujete výhradně na pozadí, u kterého je umělost patrná na první pohled. Důležité je, že mě seriál i přes řadu věci, které se rozhodně daly zlepšit, nenudí. [75 %] ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jede se v podstatě v kolejích položených pilotem - přidány nové lokace, postavy a příběh je postupně budován a přidává na intenzitě. Pocit opět kazí na sílu tlačené multikulti OK (nebo spíš KO) - tlustá černá trpaslice dokáže naprosto vytrhnout z fantasy rauše a člověk následující minuty jen kroutí hlavou a nevnímá dialogy... Musím zmínit i hudební podkres, protože ten byl v trilogii dokonalý a hraje mi v hlavě i při sledování seriálu. V tomhle díle je konečně víc slyšet a je poznat, že se Medvědovi pár tónů poradil samotný Howard Shore. Jak jsem tedy původně přepokládal, že po dvou dílech sledování skrečuju, těším se na další a jsem hodně zvědavý na výsledek. Nakročeno to má slušně a celkově mám pocit, že se tady tým tvůrců soustředil na vše. Snad se nemýlím, byla by to škoda. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Trpasličí království vypadá famózně, chemie mezi Elrondem a Durinem funguje perfektně. Cizinec je tak trochu úchyl. Halbrand hned v první větě řekne ,,nic není, tak jak se zdá", takže dobře propáleno. To co mne štve je plno trpaslic bez vousů. Škřet vypadal dobře, ikdyž ta vesnická linka je zatím nejslabší. A nevadí, že je Disa černoška, protože je správně trpaslicky miglá, i tak mohla mít vousy. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama