Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi slabý diel, ktorý miestami pripomínal telenovelu. Až tak sa totiž vliekol dej a až také zbytočné dialógy postavy hovorili. Asi v polovici som si uvedomil, že mi je absolútne jedno, čo tie postavy hovoria. Galadriel je hrozná a herečka má pohľad, ako keby chcela všetkých naokolo pozabíjať. Jej parťák Halbrand je zlodej a násilník (tomuto mám ako divák akože fandiť?). Tento diel mi pripomenul prečo nemám rád seriály. Byť je to film, vata by sa úplne vyškrtala a ostal by len dynamický snímok so zmysluplným scenárom bez hluchých miest. Nakoľko je to ale seriál, tak ten musí byť vyplnený plytkou vatou a rečami o úplne ničom. Tento diel Adar je úplne hluchý. Čo mal znamenať ten trápne počítačovo animovaný warg na konci? Je rok 2022 a aj Pán prsteňov mal pred 20 rokmi lepšie triky. Oh áno, pri spomalenom zábere na Galadriel jazdiacej na koni vyprsknete z toho totálneho nevkusu a jej úplne retardovanej pózy. Hodil som si facepalm. Taktiež tento diel sa volá Adar a Adar je tu spomenutý asi v jednej vete a vidieť ho len raz na sekundu, pričom je obraz ešte zblurovaný. Ooooh, toľké napätie, neskutočný cliffhanger!! Tak ako prvé diely mali nádych Tolkeina i Jacksonovej trilógie, tento diel je typické klišovité nič pre mainstream. Prečo všetci musia hovoriť sarkastické poznámky? Prečo všetci musia byť drsňáci ako keby zožrali tonu ocele? Prečo rozhovory nemôžu byť krásne prirodzené ako vo filmoch ale musí sa tam zakaždým ironicky doťahovať a sarkasticky komentovať? Slabé ako čaj to bolo. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Skřeti vypadají luxusně. Dobrá výstavba Adara. Halbrand opět upozorňuje Galadriel, že není tím kým si ona myslí. U Galadriel se mi líbí jeji elfská spupnost. Nelíbí se mi vzhled numerojců, ikdyž město je pěkné. Chluponohá linka je taková roztomilá kravinka, naprosto chápu proč zrovna jsem dali cizince a pokud to tedy je náš šedý magič vysvětluje to jeho vztah k Hobitům. ()

Reklama

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další expoziční díl bez nějakého většího děje, ale tentokrát už se smiluji a dám tomu, s odřenýma ušima, ty 4 hvězdy. Númenor se mi líbil, i když i zde je pár drobností k vytknutí. Hlavně Elendil má více charisma než všichni ostatní dohromady. Jeho rodinku určitě uvidíme ještě často a naštěstí oba zatím vypadají OK.  Galadriel se již klasicky chová jako kráva, ale už si zvykáme, že to je úplně jiná postava.. Aragorn 2 a celý jeho příběh mi tam přijde nepatřičný, strašně na sílu. U akční scény zamračeného elfa mě překvapilo špatné CGI u vrka. První, co mě napadlo bylo, že se efekty od Souboje titánů moc dopředu nepohnuly. A poslední WTF byla slo-mo Galadriel na koni. Takhle ne. Ale jinak stále příjemný fantasy svět, na který se dobře kouká. Nori táhne Chluponohzí linku, s Galadriel objevujeme svět, a hlavně je tam stále cítit nějaký ten příslib lepších zítřků (dílů). ()

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Afektovaná Galadriel je stále poměrně nesympatická, ale jinak to byl asi nejzábavnější díl. Elendil a Isildur naštěstí moc dobře obsazení a s Halbrandem bude jistě kopa srandy! Kéž by to byl skutečně Witch king :) Proto-Gandalf alespoň konečně promluvil, ale jeho poloha vyorané myši začíná dosti iritovat, tak snad už se od něj dočkáme víc.. :)) ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to začíná dobře. Afroelf nabírá vědomí v dole. Jasně, plantáž by byla lepší, ale co už. A pak tam se záběrem na toho opáleného nějaký skřet pronese "zůstaneš na Slunci, dokud nezčernáš na uhel". No vyprskl jsem smíchy. Jedna hvězda garantována. Na lodi jsem si všiml muže se šikmými oči, to je dobře. Už jsem se lekl, že tento fantasy svět nezná všechny rasy z našeho světa. No, pasáže v Númenoru jsou pomalé a nic moc nám neříkají. Ale na otroky se dobře koukalo. Jediný problém je, že skřetům tak úplně nevěřím. Ty masky jsou opravdu špatné. Pomalinku začínám mít problém s Galadriel. Je sice pěkná, dobře se na ní kouká... ale začínám mít chuť ji trošku nafackovat. Což o to, trocha násilí do sexu patří, nicméně se bojím, že se to zvrtne trochu dál. Nu, uvidíme. Co se týká hobitů, stále více mi přijde, že zde jsou čistě do počtu. Jejich příběh je hrozně nezajímavý. A vlastně mi absolutně zničil představu o hobitech. Zejména tito Chluponohové jsou barbarští, bezcitní parchanti. Někdo nemůže? Necháme ho chcípnout. Jejich banda pro ně není víc, než skupina pařmenů. Ve skutečnosti jako komunita stojí za hovno. A jak se maskují (na čtyři, překrýt se pláštěm a nehýbat se)... jsou to prostě přizdisráči. A souboje? Zatímco fight v Númenoru byl docela cool, za poslední souboj mezi efly a skřety mi bylo stydno. Vrrrk vypadal jak kdyby ho modeloval nějaký amatér a ty soubojové kreace byly doslova k smíchu. I tak tento díl považuji za doposud ten nejlepší. Což je smutné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)

Reklama

Reklama