Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne zatím asi nejlepší díl. Tři dějové linie a každá má své napětí, přičemž v té skřetí jde nejvíce o život. Po vizuální stránce je nejkrásnější Númeron. Byť asi téměř vše, nebo většina, jsou pixely, moc hezky se na něj dívalo. Stále se však nedokážu ubránit dojmu, že by bylo lepší napsat volně na motivy Tolkienova díla, čímž by se uklidnili především ortodoxní fanoušci Mistra. Ale nakonec vše ukáže čas, protože já měl velký problém s původní Jacksonovou trilogií, a nyní ji mám rád. Hobita tedy zatím ne....tam nevím.... U seriálu jsem ale přeci jen více nad věcí. ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další expoziční díl bez nějakého většího děje, ale tentokrát už se smiluji a dám tomu, s odřenýma ušima, ty 4 hvězdy. Númenor se mi líbil, i když i zde je pár drobností k vytknutí. Hlavně Elendil má více charisma než všichni ostatní dohromady. Jeho rodinku určitě uvidíme ještě často a naštěstí oba zatím vypadají OK.  Galadriel se již klasicky chová jako kráva, ale už si zvykáme, že to je úplně jiná postava.. Aragorn 2 a celý jeho příběh mi tam přijde nepatřičný, strašně na sílu. U akční scény zamračeného elfa mě překvapilo špatné CGI u vrka. První, co mě napadlo bylo, že se efekty od Souboje titánů moc dopředu nepohnuly. A poslední WTF byla slo-mo Galadriel na koni. Takhle ne. Ale jinak stále příjemný fantasy svět, na který se dobře kouká. Nori táhne Chluponohzí linku, s Galadriel objevujeme svět, a hlavně je tam stále cítit nějaký ten příslib lepších zítřků (dílů). ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Stále priemer. Scény na lodi, kedy treba vykľúčovať zelené plátno a nahradiť ho vodou sú stále veľmi amatérske, všetko pôsobí ako robené v štúdiu, rovnako záverečný súboj s cgi vlkom je ako vystrihnutý z nejakej poddimenzovanej francúzskej rozprávky, lepšieho vlka snáď vytvoria štúdiá aj na Slovensku.⚪Ďalšia kapitola sú hobiti a ich rozprávková linka, v ktorej ich oblečenie a lokácie pôsobí ako lepšia nemecká rozprávka zo ZDF, kde je ten najdrahší rozpočet stále nie je jasné, zároveň sa táto linka tri diele nikam nepohla.⚪Posledná záležitosť - postavy. Divák sa ešte ani nezoznámil s tými prvými a zbesilo prichádzajú ďalšie, v realite ale majú pramálo charakteru a ak aj, rýchle predstavovačky len ťažko umožnia, aby s nimi divák súcitil, čiže taká záverečná scéna so zajatými sa úplne míňa účinku.⚪Stále si stojím za tým, že ak by sa to nijako nespájalo s menom Tolkiena, sérial by sledovali tak 40% divákov, čo teraz.⚪Pekné sú len niektoré cgi zábery na fantasy mestá, inak skoro nič, aj tie interiéry dýchajú ateliérmi. A masky oblúd? No...od strachu neodpadnete.⚪ ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Skřeti vypadají luxusně. Dobrá výstavba Adara. Halbrand opět upozorňuje Galadriel, že není tím kým si ona myslí. U Galadriel se mi líbí jeji elfská spupnost. Nelíbí se mi vzhled numerojců, ikdyž město je pěkné. Chluponohá linka je taková roztomilá kravinka, naprosto chápu proč zrovna jsem dali cizince a pokud to tedy je náš šedý magič vysvětluje to jeho vztah k Hobitům. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl od dílu je to lepší a lepší. Numenor je monumentální, Elendil a Isildur výborně obsazení, dění ve skřetím táboře napínavé a Gandalf se začíná už projevovat. Vizuál je opět parádní, to už asi netřeba zmiňovat. Bohužel dojem opět kazí na sílu tlačené negráctví, tentokrát tu máme vládce samotného Numenoru. A bílí skřeti s modrýma očima jsou taky na ránu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Elendil (Lloyd Owen) zmíní, že jeho jméno v překladu znamená „ten, kdo miluje hvězdy“. Je to narážka na Earendila, který během Války hněvu plul na své lodi do boje s drakem a nesl s sebou hvězdu. Jde o tu samou hvězdu, jejíž světlo Galadriel (Cate Blanchett) daruje Frodovi (Elijah Wood) ve filmu Pán Prstenů: Dvě věže (2002). (spacemaster)
  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno