Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lobotomie pokračuje, urážka lidské inteligence, zločin proti lidskosti! ~ bohužel se vratili hobiti, kteří během teto epizody procestovali křížem krážem celou stredozem. I když se ostatní snažili krypla se zlomenou nohou zbavit, tak se jim to nakonec nepodařilo, tak začali aspoň spřádat plan na vraždu ve stylu okrást o povoz a nechat chcipnout v pustině. Ale písnička na začátku moc fajn = 5* (a toto je popis jen JEDNÉ ze zbytečných linek co tahle epizoda nabídla) ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsme zřejmě v půlce seriálu. Zatím se všude událo úplný hovno. Postavy jsou relativně u prdele a děj celkem bych řekl, že taky. Ale! Koukáme na nejdražší seriál od Amazonu a souvisí to s Pánem Prstenu, takže jedeme dál. Zatím tedy bída. Spoustu dějových kiksů a zpracovaných hloupostí máme za sebou, tak snad si trochu zlepšíme chuť. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak hobiti ušli dalších pár kilometrů. Elrond prvně mele o přísaze a pak beze všeho tasí mitril. Numenorejci po několika mučivých hodinách blekotáni konečně vypluli s neskutečně kýčovitou scénou nástupu Galadriel na loď (wow, sedl jsem si na zadek, Amazone). Elf s Bronwyn jedou slušný matroš a předvádějí obraty v chování bez zjevných nebo pochopitelných motivací. Herci nehrají, jen odříkají divné repliky tolienovštější než Tolkien. Nenávidím Galadriel! Takhle zničit jednu z top postav LOTRa chtělo opravdu pokoru k dílu Tolkiena! Pokud herečka jen mluví, je to ještě snesitelné, ale když se pokusí o grimasu, tož to nedávám. Každej dialog se snaží být hrozně filozofický a vždy, když se postava nadechuje sdělit nám zase nějaké to hlubokomyslné moudro nebo mocinky moc dojemnou historku, mám sto chutí jít čúrat naprázdno. Ale všechny scény jsou vlastně na jedno brdo - ublekotané dialogy a strašlivě toporní herci, co se tváří jen vážně bez náznaku nějakého herectví a hloubky motivací. Halbrand je postava z učebnice špatných charakterů, tyhle postavy miluju. Je to strašné unylý. Žádná postava mi není sympatická, s žádnou nedýchám, o žádnou se nebojím. Protože seriál naservíroval zatím všechny postavy protivné jak zálohy za plyn. Při sledování mám chuť probudit se mlácením hlavy o futra. Dialogy rvou uši, scéna s tím, jak Disa dostane do obýváku nový stůl z Ikey, pardon Elfey, je tak hloupý a triviální prvek, že máte sto chutí vyhodit monitor z okna. A z podobných nesmyslů je vlastně sestavený celý díl. Postavy si řeknou něco eaného, následně se uvědoměle omluví a udobří a tak dokola. Filmařský je to hodně špatné a já mám hodnotit pěti hvězdičkami proč? Že to bylo dráhý?? Že vidím přeostřený, přebarvený obrázky? Jenže hrozně neživotný obrázky! Jen bych chtěl reagovat na některý uživatele, ať laskavě přestanou urážet ty, kterým se tohle digitální lejno nelíbí. Jestli vám ke spokojenosti stačí jen to, že je to barevný a hejbe se to, je to váš problém. Nejsem hejtr z plezíru, původně jsem se na výlet do Tolkienova světa těšil. Dokoukám první sérii a pak šlus. Promarněný čas. 1* za Adara a za to, že jako u jediné postavy mě vcelku zajímá, co je zač. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Existuje-li oblast, ve které nejde seriálu naprosto nic vytknout, pak je to zcela určitě hudební složka, která je kouzelně krásná. Celkově tato epizoda rozhodně nebyla marná a úplně nechápu důvod, proč má doposud nejnižší hodnocení. Dokážu si to vyložit snad jen sílící zahořklostí kvůli tomu, že Galadriel stále neukázala světu své nulky. Nejslabší pasáz v mých očích bylo rozhodně nekončící númenorské kecání a za kulky mě nechytil ani metrosexuál Elrond, který mě prozatím mimořádně nebaví, neboť jeho linka teče nejvíc pomalu. Hobití linka konečně dostala trošku grády díky tomu, že se jejich mimozemšťan znovu potřeboval trošku předvádět. Nejvíce mě však baví syrová linka z jihu, která dává tušit, že v rámci příští epizody bychom konečně mohli být svědky pořádného masakru. [75 %] ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vleče se to, ale hrozně! 5tý díl a o prstenech moci ani zmíňka a akce od druhého dílu žádná. Navíc je tam úplně zbytečně moc dějových linek, takže se to fakt neskutečně vleče. Polovina postav je nezajímavých a hlavní protagonistka je postupem času velice protivná! Nádherné záběry to má a dívá se na to hezky, ale jinak polec dole! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama