Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Obrovské proto, že jsem prostě nečekal vůbec nic moc extra, ale tohle? Skandinávská (trojdílná) Lisbeth stále nemá konkurenci, Rooney ji nezastínila, znovu: ale tohle? Naprosto generická nudná moderně akční Ethan-Bondovsky high-tech hračičkovská blbost nehodná 110 minut. Claire má na kontě několik vážně skvělých rolí, ale sem mi nezapadala. O postavě Blomkvista se snad ani nebudu zmiňovat, tady casting selhal naprosto. Celý tenhle nesmysl neměl s předchozími příběhy vůbec nic společného, jen jména pár postav. Žasnu, tohle bylo něco, co mělo jít rovnou na VOD. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Fajn scénář, jenže co naplat, když Claire Foy ani omylem neoplývá charismou Noomi Rapace a Rooney Mara. Filmová adaptace (švédská i americká) Milénia těžila především ze skvělého obsazení a také z výrazného vizuálního stylu. Když sledujete Dívku v pavoučí síti, tak to chtě nechtě srovnávat prostě budete a na poli režie a hereckého obsazení je to prostě jen slabší odvar předchozích filmů. Což zamrzí, protože příběh je hodně zajímavý. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Lisbeth Salander sa tretí raz narodila. Noomi Rapace, Rooney Mara a teraz Claire Foy. Bohužiaľ v tomto prípade absentuje väčšina toho, prečo sa zaradila medzi najzaujímavejšie ženské postavy. Zostala len akási základná kostra, ktorú rozpohybovali akčnosťou (tieto scény by sa nestratili ani vo svete Jasona Bournea). Síce je väčšia akčná hrdinka, ale pritom pôsobí menej drsne, než jej predchodkyne. Príbeh si ide svojou cestou a len sa opiera o udalosti predchádzajúcich filmov. Scenáristi sa nevyhli občasným do očí bijúcim logikodierovačkám. Najzaujímavejšie je to, že keď si odmyslíte salanderovskú príslušnosť, tak dostanete film, ktorý dokáže dodať falošný dojem trojhviezdičkovej štýlovosti. Ja však jednu * jednoducho musím odrezať, pretože z niečoho naozaj kvalitného urobili tuctovku s cool nádychom. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se skandinávským kriminálkám moc nedaří, po Sněhulákovi přišel loni další box office fail a já bych si tu “trojku” (ano počítám Finchera) rád dal. Mimoto, že miluju Claire Foy přišly i nějaké nudnější pasáže, ovšem za tu závěrečnou přestřelku s obrovskou odstřelovačkou, co trhá lidi, musím tu čtvrtou hvězdu přidat. Alvarez je borec a doufám, že mu jeden propadák nezavře dveře. Spíš by se u Soňáků mělo vzpamatovat marketingové oddělení. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Brilantně přesná Claire Foy uvízla v síti béčkové zápletky, která žene kupředu tak rychle, že na jakoukoliv charakterizaci nebo prokreslení vztahů postav vůbec není čas. Působí to jako čtvrtý díl pevně ustanovené série, která může diváky uspokojit víceméně tím samým s malým posunem dál. Ono ale uběhlo sedm let, a film nedává moc důvodů, proč by se kdokoli měl zajímat o Lisbeth Salander. Ve výsledku trochu pitomější, ale velmi stylová bourneovka se skvělou Claire Foy a viditelně houževnatým Alvarezem, jehož nekompromisní vizualita občas vystrkuje růžky. Od Finchera žádný krok zpět, spíš úkrok stranou. 60% (Pathe Amsterdam) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama