Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (258)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl fanda Fincherova opusu (jsem fanda skandinávců), ale tímto počinem nabírá jeho film na kvalitě ve vykreslení postav, stylovosti i chytrosti. Dívka v pavoučí síti je dějově nabušená a námětově velkopotenciální, ale Noomi Rapace i Rooney Mara byly zajímavější Lisbeth než Claire Foy, a Sverrir Gudnason se hodí více do Odstínů šedi než do role Mikaela Blomkvista. Především je ale tento technicky dobře zvládnutý thriller spíše akčním, na žánrová klišé a šablonovitě jednorozměrné postavy orientovaný, než na propracovanější psychologii a severskou atmosféru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $14,841,338Tržby Celosvetovo $35,164,312Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,154,034Tržby za predaj DVD v USA $483,517║ Ak sa nemýlim tak už 4.diel do tejto série, ktorý dosť v kinách prepadol ale na moje prekvapenie to celkom malo dobrú šťavu. Je tu pár takých scén na hrane, či príde aj tá nejaká naivita ale ináč to dobre sype. Mrazivý dravý thriller s výbornou kamerou, razantnou akciou. Claire Foy tu vládne a ťahá to, občas je z nej Robocop ale dobre môže byť, spokojnosť. /70%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TADY KLIENTA, KTERÝ ŽÁDÁ NEMOŽNÉ. ZAJÍMÁ TĚ TO?...“ /// Že prej jako když je tohle pokračování Milénia, který už nepsal Larsson, tak je jedno, že tam nebude hrát Noomi Rapace. A Blomkvista prej ať si taky zahraje kdokoliv. Prostě nějaký větší ambice jsou pohřbený už na začátku. Mám s tím problém, protože brát to jako samostatnej film mně dlouho nejde. Teda jde... ale prostě ... nejde. Ne, že by Claire Foy drak na zádech neslušel... ale ... prostě síla zvyku. Ale natočený to není špatně! Škoda, že ze mě nedostali na konci víc emocí, protože to je v podstatě rodinný drama. Ale i za to si můžou sami, páč pořád koukat na jinej ksicht... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2015 napsal David Lagercrantz, neznám. 2.) Potřebuju někoho mučit a po ruce mám jen vysavač. (Nechat ho uvysávat k smrti?... dobrej tip...) 3.) Thx za titule ,,Parzival a 7Point“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který nakonec nedopadl vůbec špatně, i přes mé nízké očekávání. Ve výsledku je to sice jen Finchera v mnoha směrech kopírující již třetí verze Milénia s knihou pramálo společného, ale přesto to funguje. A to zejména díky Claire Foy, která to zahrála perfektně, a zajímavě a přehledně natočené akci (když pomineme absolutní závěr)a také díky hudbě, která tolik nestrhává pozornost, ale prostě padne. Ano, lze namítnout, že Blomkvist je zde příliš mladým a že Vicky Kreps dostala po hříchu tak málo prostoru a že (opět) z knihy nezůstalo téměř nic, ale prostě jsem se nenudil a film užil, Ikdyž lepší to mohlo být rozhodně....60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pár lidí nad dalším kusem téhle série ohrnovalo nos a nad výsledkem nadávalo, za mě Fede Alvarez a jeho tým nějaké ty emoce vyvolal a nějakou reakci vymlátil. Ale vesměs se přikláním k oněm kritickým hlasům. Severské trio podle bestselleru Stiega Larssona i Fincherova verze byly stylové, inteligentní a napínavé, navíc s propracovanou psychologií postav a skvostnou severskou atmosférou. To všechno mi tady chybělo. Po zesnulém Larssonovi napsal čtvrtý díl Milénia David Lagercrantz: úkol naší uzavřené hackerky je zase zatraceně těžký. Když se vrátíme k Fincherovi, kriminální zápletka nebyla tím nejdůležitějším, co se odehrávalo na plátně. Byly to postavy. Samozřejmě rafinovaně dávkoval informace a nechával diváka v nejistotě, ale s hlavními postavami pracoval znamenitě. Což Alvarez prakticky neumí. Lisbeth nedokázal zlidštit, jakémukoliv nebezpečí je nadmíru odolná. A stejně jako zbytek postav se jen přesouvá z bodu A do bodu B a namísto ostatních má až superhrdinské schopnosti. Problém u mě osobně byl tedy asi nejvíc v tom, že v jednu chvíli někdo naši hrdinku dusí, o pár minut později už vymýšlí, jak někoho hackersky obejít, napálit, oklamat, že i Einstein by se krčil někde v koutě. Přesně ví, co udělat, zdatná je snad ve všech oblastech. A to zdaleka nemluvím pouze o tom, že umí airbagy v autě aktivovat na dálku přes mobil. Akci naopak Alvarez zvládá, jen se vytratilo ono drásavé napětí. Každopádně neříkám, že bych se příště zase nepodíval. Mimochodem ale kasovní propadák, takže možná ani žádné příště nebude. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama