Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Network, břitká satira na "senzacechtivé zpravodajství", se zdá být s každým uplynulým rokem aktuálnější než kdy dřív. Howard Beale, moderátorská hvězda televizní společnosti UBS, je poslán do důchodu, protože příliš zestárl. Beale nedokáže přenést přes srdce, že po pětadvaceti letech přijde o práci jenom kvůli věku. V dalších zprávách proto divákům oznámí, že během svého posledního vysílání spáchá sebevraždu. Šéf televizní stanice Frank Hackett chce Bealea na místě vyhodit, když se ale ukáže, že by UBS mohla dosáhnout v den Bealeovy smrti nejvyšší sledovanosti v historii, kariéristka Diana Christensenová šéfa přesvědčí, aby tohle osudové závěrečné vysílání pojali jako zvláštní událost. Beale se samozřejmě nakonec nezabije - ale začne nesouvisle hovořit o hrozném stavu světa a televize především. Díky tomu se z něj stane nejžhavější osobnost americké televize. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Novinárčina, telka, to je sviňa biznis. Neustále šuškandy poza chrbát, podrezávanie nôh na každom kroku, dôvera na bode mrazu, naháňačka za číslami, sledovanosťou.. Lumet vie, čo robí a preto je pocit autenticity ešte viditeľnejší. Podstatný podiel na mojom výslednom dojme má však aj celá plejáda hviezd, ktorá sa tu mohla dosýta vyblázniť. A je to našťastie (myslené v dobrom) vidieť na každom kroku. ()

J.Connor

všechny recenze uživatele

SAMPLE Z FILMU - INTERPRET : Snog ALBUM : Lies Inc. SKLADBA : Corporate slave "There is no America. There is no democracy.There is only IBM and ITT, and AT&T, Union Carbide and Exxon. There is only one holistic system of systems! One vast and immane, interwoven, interacting, multi-variant, multinational dominion of dollars! Petrol dollars, electro dollars, multi-dollars. Reichsmarks, rins, rubles, pounds and shekels! It is the international system of currency which determines the totality of life on this planet. That is the atomic, and subatomic, and galactic structure of things today." ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výprava je tedy poněkud levnější, spíše bych měla říci, že je opravdu hodně špatná. Většina filmu se odehrává ve studiových ohavných kulisách. Ani to však neubližuje filmu, který svým černohumorným příběhem ukazuje na moc médií a na bezohlednost těch, kteří je ovládají. Závěrečná porada je naprosto fascinující. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN MUŽ JE ŠÍLENÝ! NENÍ ZA SEBE ZODPOVĚDNÝ! POTŘEBUJE PÉČI A LÉČBU. A VY HYENY MYSLÍTE JEN NA TO, ŽE TO JE HIT.“..... /// Americkej lid, potřebuje něco na úrovni jeho vzteku. VIDÍM TRŽBY…. APOKALYPTICKÝ ZPRAVODAJSTVÍ…. POŘAD OSLAVUJÍCÍ TERORISMUS… jasně neboj se, tohle není realita. Jen satirickej pohled na ,,BEDNU“, jako nejdokonalejší sílu v celým bezbožným světě. Film má širokej záběr. Máme tu zákulisí stanice, spousty emotivních monologů, vztah jako scénář TV šou …. vlastně je to dost hluboká sonda do televizní inkarnace, který jsem hodně dlouhou dobu chtěl dát ,,jen“ 3*, ale díky těm hereckejm kreacím, vtíravejm pravdivejm faktům a smrtelnýmu šílenstvím šířenýmu ženou…. tenhle svět, kde měřítkem všeho je sledovanost, si ty 4* zaslouží. I když není skutečnej…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem vlastníkem TV stanice (cože Nova? Né, tebe se to netýká….. Vy ste ti solidní…). 2.) Chystám se voddělat ve zpravodajství (cože? I ty Voříšku?). 3. Thx za titule ,,Habu“ a ,,Alecs“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jako bych si připadal v současnosti. Na diváka se musí zapůsobit jakýmkoliv sebedebilnějším způsobem, jen když to vynese big money. A když se nezadaří, hodíme moderátora přes palubu. Tady to jde trochu do extrému, ale politiku televize Nova zde vidím naprosto jasně. Filmu by prospělo prostříhání, je příliš dlouhý a přestože vrchol nakonec přijde, spousta cestiček k němu vedoucích je ve filmu zbytečných. A mimochodem, Oscar pro Beatrici Straight, která se filmem jen mihla, je skutečným výsměchem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Režisér i scenárista proklamovali, že film nebyl míněný jako satira, nýbrž odraz skutečných poměrů. (Kulmon)
  • Ve filmu kupodivu nikdy neuvidíme mluvit Dianu s Howardem. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama