Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Network, břitká satira na "senzacechtivé zpravodajství", se zdá být s každým uplynulým rokem aktuálnější než kdy dřív. Howard Beale, moderátorská hvězda televizní společnosti UBS, je poslán do důchodu, protože příliš zestárl. Beale nedokáže přenést přes srdce, že po pětadvaceti letech přijde o práci jenom kvůli věku. V dalších zprávách proto divákům oznámí, že během svého posledního vysílání spáchá sebevraždu. Šéf televizní stanice Frank Hackett chce Bealea na místě vyhodit, když se ale ukáže, že by UBS mohla dosáhnout v den Bealeovy smrti nejvyšší sledovanosti v historii, kariéristka Diana Christensenová šéfa přesvědčí, aby tohle osudové závěrečné vysílání pojali jako zvláštní událost. Beale se samozřejmě nakonec nezabije - ale začne nesouvisle hovořit o hrozném stavu světa a televize především. Díky tomu se z něj stane nejžhavější osobnost americké televize. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

J.Connor

všechny recenze uživatele

SAMPLE Z FILMU - INTERPRET : Snog ALBUM : Lies Inc. SKLADBA : Corporate slave "There is no America. There is no democracy.There is only IBM and ITT, and AT&T, Union Carbide and Exxon. There is only one holistic system of systems! One vast and immane, interwoven, interacting, multi-variant, multinational dominion of dollars! Petrol dollars, electro dollars, multi-dollars. Reichsmarks, rins, rubles, pounds and shekels! It is the international system of currency which determines the totality of life on this planet. That is the atomic, and subatomic, and galactic structure of things today." ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Network je příjemnou - typicky americkou - satirou, která se dělí na dvě půlky. Ta první je svižná, plná sarkastických hlášek, skvělých hereckých výkonů postaršího, ale stále fešáka Holdena a dokonalé, dokonalé, dokonalé Faye Dunaway, u které si ten zlatej holohlavec našel cestičku více než zaslouženě! Ta druhá se však táhne, začíná se hodně dramatizovat a je plná odborných názvů z prostředí byznysu, který jen zdržuje. Netvrdím, že to bylo úplně na obtíž, ale vytratila se ta pohodovost z první hodinky. Přesto dávám plný počet, protože vztah mezi Maxem a Dianou mě nenechával vůbec na pokojí a její herecké umění bylo doopravdy monstrozní! Já tu ženskou prostě žeru! Kdybych měl vybrat nejvíce sexy herečku minulosti, Faye s přehledem vyhraje. __ Sidney Lumet prostě umí! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN MUŽ JE ŠÍLENÝ! NENÍ ZA SEBE ZODPOVĚDNÝ! POTŘEBUJE PÉČI A LÉČBU. A VY HYENY MYSLÍTE JEN NA TO, ŽE TO JE HIT.“..... /// Americkej lid, potřebuje něco na úrovni jeho vzteku. VIDÍM TRŽBY…. APOKALYPTICKÝ ZPRAVODAJSTVÍ…. POŘAD OSLAVUJÍCÍ TERORISMUS… jasně neboj se, tohle není realita. Jen satirickej pohled na ,,BEDNU“, jako nejdokonalejší sílu v celým bezbožným světě. Film má širokej záběr. Máme tu zákulisí stanice, spousty emotivních monologů, vztah jako scénář TV šou …. vlastně je to dost hluboká sonda do televizní inkarnace, který jsem hodně dlouhou dobu chtěl dát ,,jen“ 3*, ale díky těm hereckejm kreacím, vtíravejm pravdivejm faktům a smrtelnýmu šílenstvím šířenýmu ženou…. tenhle svět, kde měřítkem všeho je sledovanost, si ty 4* zaslouží. I když není skutečnej…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem vlastníkem TV stanice (cože Nova? Né, tebe se to netýká….. Vy ste ti solidní…). 2.) Chystám se voddělat ve zpravodajství (cože? I ty Voříšku?). 3. Thx za titule ,,Habu“ a ,,Alecs“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mnoho rokov som čakal na dobrú príležitosť pozrieť si tento Lumetov film. Herecké obsadenie predurčovalo nevšedný zážitok. Výsledok ? Režisér, scenár a všetci herci ( aj vo vedľajších úlohách ) podali vynikajúce výkony a film samotný je lahôdkou. Ostrá satira na sledovanosť televízií prechádza do absurdity, ale nie je to absurdita samoúčelná. Má svoj význam a v kontexte filmu je dôležitá. Dokonca nevyhnutná. "Bedňa je evanjelium. Povieme vám, len čo chcete počuť. Veríte našim ilúziam. Vypnite televízory a žite svoj život !" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lumet veľmi dobre vie, čo točí, lebo film s podobnou tématikou určite vyžaduje aj roky skúseností v televíznej a filmovej brandži. K tomu všetkému si prizval hereckých magnátov, ktorí predviedli svoju silu, ktorej odraz vidno v oscarových šanciach (dokopy až päť hereckých nominácií!). Televízia totiž neovláda len diváka, ale pre sledovanosť a percentá v zisku je schopná spraviť vo vlastných radoch ťažko uveriteľné veci. A pokiaľ je televízia a ľudia s ňou spojení, namočení aspoň s polovice v takých sračkách, som rád, že s ňou nemám nič spoločné (okrem mňa ako diváka) a dúfam, že ani nebudem. Film má ohromný potenciál a kvality, takže nechápem, prečo ide len o ďalšiu smutnú neznalosť v našich končinách. Btw, Tim Robbins sa mihne s malou roličkou v smutnom konci, ale Henriksena som nepostrehol. 85%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu kupodivu nikdy neuvidíme mluvit Dianu s Howardem. (Kulmon)
  • Scenárista filmu Paddy Chayefsky pracoval v roce 1968 na scénáři pilotního filmu k seriálu s názvem „The Imposters“ (Podvodníci), ve kterém politicky angažovaní teroristé ovládnou televizní stanici a pokusí se ji podminovat. (HellFire)
  • Nápad se sebevraždou v přímém přenosu byl inspirován skutečnou sebevraždou v živém vysílání, kterou spáchal Christiane Chubbuck. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama