Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (162)

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice jen dalších osm "nijak" natočených epizod čistého fanservisu s jalovými scénáři podprůměrné videohry, ale přesně to se od Mandaloriana očekávalo a víc od něj ani nechci. Snad teda přinese těch deset seriálových spinoffů Disney dost peněz, odvahy a dobré vůle na to konečně zahájit produkci čehokoli, co prostě půjde zcela opačnou cestou (ideálně samozřejmě trilogie Riana Johnsona). ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale vyhrát si s tím seriálem ještě trochu tak by to mohl být totální masterpiece. Druhá sérka je opravdu mnohem lepší než ta první, díly už nejsou tak okatě ve stylu Cowboy Beebop, ale krásně na sebe navazují a vytvářejí jakž takž celistvý příběh. Stále nejsem skalní fanoušek SW, ale to finále bylo opravdu dobrý. Ubrat trochu na vatě a repetitivnosti, přidat další fajn postavy, víc epizod s Billem Burrem a znova už pod čtyři hvězdy nepůjdu. Jo a ti stormtroopeři...to je prostě totální úlet celého SW universa, netrefí absolutně nic, ale jakmile tvůrci chtějí zdůraznit, že má Mando beskarovou zbroj, tak ejhle - všichni najednou trefují přímo do cíle! Prosím zbavte se už těch debilů a dejte tam třeba ty černé troopery nebo jak jim nadávají, protože ty bojové scény se stormtrooperama snad už ani nejde brát vážně. Těším se na třetí sérii a všem core fanouškům SW - přeju vám tuhle podívanou, po tom co jste museli za poslední roky snášet v kinech :D ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian těží ze dvou věcí, které seriálový průmysl postupem času zavrhnul a přestal točit - krátké díly kolem 30 minut, aniž by to byl sitcom a žánr čistokrevný western pro chlapy. Ve vesmírných kulisách, s přiměřeně minimalistickými herci, hudbou alá Moricone a vesmírnými kulisami to funguje na výbornou. Tentokrát přidali peníze a je to o trochu víc epičtější a vůbec to není na škodu. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/ ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to dobrý. Ani druhá sérka neklopítá a je to pořádně nadupaná jízda v každým dílu. Možná mě krapet mrzí, že některý díly mají jen 30 minut, ale co už. Malej zelenej toho pořád ještě moc nepředvedl, ale to se časem poddá. POtěšilo, že si Manda sundal helmu, to jako bomba! Dějově je to stejně jednoduchý jako SW, ale v tom je právě ta jejich síla. Takže ano, stal sem se fanouškem tohodle seroše... :o) ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Táto epizóda si urobila žarty aj z jedného obľúbeného nedostatku vo svete Star Wars. Keď má Mythrol prejsť k ovládaniu reaktora, odmieta to so slovami: „Nie je tu žiadne zábradlie.“ Zábradlie nad hlbokými a nebezpečnými miestami chýbalo už na Hviezde Smrti, kde musel podobne nebezpečnú cestu absolvovať Obi-Wan. Zábradlia chýbali aj na pristávacej rampe v Oblačnom meste na planéte Bespin či na lávkach pri súboji s Darth Maulom a tento nedostatok bol terčom posmechu už od roku 1977. (ČSFD)
  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama