Reklama

Reklama

Všechno bude

  • Slovinsko Zimske muhe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Typický outsider čtrnáctiletý Mára (Tomáš Mrvík) a jeho kamarád dvanáctiletý Heduš (Jan František Uher) podniknou cestu za svobodou. Mára ukradne auto a svými průšvihy ohromí i mladou stopařku (Eliška Křenková). Všichni jsou na útěku, na dobrodružné cestě, užívají si náhlou svobodu, kterou už možná nikdy nezažijí. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Vyslýchá ho policistka (Lenka Vlasáková) s policistou (Martin Pechlát) a my spolu s nimi váháme, co je realita a co smyšlený chlapecký svět, někdy je těžké rozlišit pravou skutečnost od té vyfantazírované… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Musí se to stát v tu správnou dobu. V okamžik, kdy jsou ti dva ve svém životě nejsvobodnější - je jim dvanáct a čtrnáct, jeden vezme auto a druhý se k němu trochu násilím připojí. Jejich těžko uvěřitelné přátelství nezná hranice - ve vztazích, v životě, ani ve světě, což je zásadní pro celý příběh, který by v jakémkoliv jiném momentu jejich života nefungoval. Nevíme, co přesně se stalo před tím, jen z náznaků snímku odtušíme, že jsou oba podobně nechtění jako jejich psí společník Šakal, kterého na poslední chvíli zachrání z rybníka, nebo jako obtloustlé mouchy, které se válí na parapetu policejní stanice. Od jejich odjezdu z šedi Ústecka, po celou jízdu promrzlou krajinou, s nimi však prožíváme tomsawyerovskou jízdu plnou humoru a obrovsky jim držíme palce. Slovy Petra Pýchy: "Doma bych je mít nechtěl, ale hrozně jim fandím, aby si tu svobodu mohli ponechat co nejdéle." Omerzu se pro mě ukazuje jako čím dál zajímavější režisér, který umí na plátně rozehrát nejrůznější témata. Kromě dvou hlavních představitelů oceňuji také herecké výkony všech dospělých herců, kteří vnášejí do snímku zajímavou rovinu dospělých, co vás jednoduše podrazí. Ač film chvílemi budí dojem jakési omezené neuchopitelnosti, s každou další myšlenkou více pronikám do jeho podstaty - právě té neuchopitelné omezenosti svobody a dětských ideálů. A určitě doporučuji na něj zajít. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyzrálá variace "Pánů kluků." Omerzu má nesmírný cit a zároveň ovládá řemeslo, o němž se většině mladých tvůrců ani nesní. Super ústřední dvojka, parádní nářez, který na minutu nepřestane bavit. K tomu navíc nádherná Eliška Křenková, která hraje na lva, a dokonalá Vlasáková. Neříkám, že jde o převratnou filmovou revoluci, ale jelikož české filmy poměrně dost sleduji, tak vím, jak je nutné oddělit skutečnou kvalitu od balastu. Stovku tomuhle filmu nedám, ale dostane krásných 85%. Prostě nádherný zážitek a hlavně jedno velké dobrodružství, které bychom asi chtěli jednou zažít úplně všichni. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Olmo Omerzu ve mě vzbuzuje naději, že české filmy stále mají naději se prosadit ve světě. Všechno bude je dobrý film a z dané zápletky vytěží hodně. Omerzu si hraje s vyprávění(hlavní hrdina se snaží působit jako nespolehlivý vypravěč)a trochu jiným úhlem pohledu na road movie a dospívání. Omerzu dost sází na nové tváře(Tomáš Mrvík a Jan František Uher), které doplňují zkušenější herci(Vlasáková, Pechlát a hlavně Eliška Křenková) a na uvolněnou atmosféru. Film je zábavný, ale dokáže být místy i dost znepokojující a depresivní. Není to taková trefa do černého jako Rodinný film, ale za mě palec nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Drobné lži, porce fantazie, kopec naivity a náctiletí hoši, kteří jedou neznámo kam. Možná zastaví ve Francii, možná u další benzínky. Evidentně nikomu nechybí. Zákeřný svět dospělých jim neschází. Nic moc originálního na příběhu hledat nejde. Český režisér slovinského původu Olmo Omerzu byl s předchozím Rodinným filmem poměrně suverénní. Ukázal neznámé pocity plynoucí z čerstvě nabyté svobody dvou dětí, které nechávají rodiče mířící na dovolenou samotné doma. A náhlý skok do dospělosti úplně nedají. Výsledek byl silný a zajímavý, potěšil i tím, jak se zejména mladí herci zhostili svých rolí. To samé platí i zde. Omerzu sáhl do řad neherců a Tomáš Mrvík i Jan František Uher odvedli výborné výkony s uvěřitelnou vlastní zranitelností. I v sympatické obyčejnosti je stejná síla jako u předchozího režisérova kusu. Zbytek už je výrazně plošší. Do příběhově bezpečného tvaru naskočí ještě sympatická stopařka a dvojice policistů. Nápady ovšem dojdou velmi brzy. Přesah je sice okrajově naznačený, celkově ovšem schází opravdová síla. Nic, k čemu bych se chtěl někdy vrátit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, dva z Audiny a pes! Mám rád roadmovie. Ubíhající měnící se svět  za okny aut, vlaků, kamionů .... a hrdiny prožívající stále nová dobrodružství na svých cestách za někým, při útěcích nebo jen v rámci obyčejného toulání... Na tenhle počin jsem byl zvědav, protože jsem na něj slyšel opravdu rozporuplné názory. A roadmovie není v našich vodách zase tak častým počinem. Ústřední dvojice hrdinů mi přišla strašně nesympatická, ale později jsem se nějak s nimi sžil. Hlavně mně vytáčel ten bumbrdlík. Kdo má doma teenagery v podobném věku, ví, že i přes úpornou snahu znich udělat lidi od nich může čekat cokoliv... Všechno ví nejlépe a od chvíle kdy se z rodiče (boha) stal debil je rodič ten posledním od koho by si pubescent nechal radit do života... Šlohnout auto, zdrhnou a jít do cizinecké legie je super nápad! Prachy, ženský dobrodružství...  Divák do snímku naskočí jako jeden z hrdinů  a netuší vlastně proč se kluci rozhodli utéct. Ale v tohle věku těžko hledat logiku v jejich myšlení. Jak zpíval Wabi Daněk  ... Parta drsňáků co něvědí a zatím jenom tuší... !  Sama cesta se svými příhodami je docela fajn a i docela uvěřitelná. Vtipné na tom je to, že psanci na svém útěku vlastně chtě nechtě páchali jeden dobrý skutek za druhým a to se mi na tom líbí nejvíce. Jak píší jiní, některé scény bych zkrátil také, třeba tu masturbační mám-li být konkrétní. Ono někdy stačí naznačit a má to stejnou váhu jako dlouhé hekání... Ale asi to tak pan režisér chtěl. Opravdu výborná byla Lenka Vlasáková. Ten její ledový nekompromisní pohled! :-) Nejdříve nalomí zločince křupkama, pak cigárem a nakonec ho rozloží nekompromisně na kousíčky...  kamarád Necrotongue to v závěru své recenze skvěle popsal ,,ta by zřejmě zlomila i nejednoho československého partyzána či parašutistu'' :-). Potvrzuji a tesám do kamene! Myslím si, že v té bídě současných českých filmů je tohle docela zajímavá záležitost, která se kupodivu obešla jak bez omlouvání Němcům jak jsme byli zlí, tak bez nezbytných homosexuálních scén bez nichž si dnes kinematografii ani nelze představit... Ve filmu se mi i líbila kamera.  A proto sečteno podtrženo tomu šoupnu o hvězdičku navíc, protože je to tu dle mého názoru podhodnocené.   Dvám za 4 odklepnutí popela na utopenou masařku. * * * * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (19)

  • Trik se záchranou téměř utonulé mouchy se ve skutečnosti naučil Olmo Omerzu od svého otce (který se zase to samé naučil od svého otce). (DJDVD)
  • „Já s Olmem ráda pracuju, protože mi dokáže posunovat hranice, za které se mi už nechce, a to mě hrozně baví.“ říká Eliška Křenková. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • V jednu chvíli pronese stopařka (Eliška Křenková) větu: „Ty jo, to je jízda tohleto.“ Jedná se o odkaz na film Jízda (1994), který má velmi podobnou zápletku. (Kaleidoskop)

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama