foto

Lenka Vlasáková

  • nar. 27.4.1972 (45 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lenka Vlasáková se narodila 27 dubna 1972 v Praze Střešovicích, oba rodiče ekonomové (dědeček František Vlasák 1968-69 ministr plánování) a v současnosti ji známe z divadelních prken i filmových pláten coby představitelku ženských charakterních rolí. Po gymnáziu vystudovala pražskou DAMU, hostovala (a hostuje) v Divadelním spolku Kašpar, divadle Bez zábradlí, Divadle Na Jezerce, ABC aj. a sedm let působila v angažmá v Divadle Rokoko.

Její první role ( a setkání s herectvím vůbec) byla v.r.1990 role Lucie ve filmu HOUPAČKA. Následují další televizní i filmové role ( ZPRÁVA PRO PŘÍŠTÍ STOLETÍ, V DEN PSA, PRIMA SEZONA, LEA, PRVNÍ A POSLEDNÍ, PARALELNÍ SVĚTY, HVĚZDA ŽIVOTA, ÚTĚK DO BUDÍNA, JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI, aj.) za roli Ley ve stejnojm. filmu získává v r.1997 Českého Lva. Z TV seriálů nejznámější role jedné z dcer pana Hraběte v seriálu Hraběnky a z poslední doby filmy O RODIČÍCH A DĚTECH, PUSINKY, TAJNOSTI a U MĚ DOBRÝ.

Manželka herce ND Jana Dolanského se kterým má dvě děti ( Max a Amélie ) a z předchozího manželství s výtvarníkem Egonem Tobiášem dceru Soffii. Žije s rodinou v Praze, ale lépe se cítí na venkově (Nymbursko). Přejeme hodně zdaru a minimálně stejně kvalitní herecké podání jako doposud.

Hynek "Syphon5" Ibr

Herecká filmografie

Filmy

2017 Případ Andrey S.
2016 Jak se zbavit nevěsty
Lída Baarová
Nikdy nejsme sami
2014 Hodinový manžel
Piknik (TV film)
Poslední cyklista (TV film)
Stopy života - Zlatá mládež (TV film)
2013 Křídla Vánoc
2012 Aplaus (TV film)
Mimozemšťan (TV film)
Šťastný smolař (TV film)
Vrásky z lásky
2011 Vesnice roku (studentský film)
2010 Dešťová víla
Rodinka
Ženy v pokušení
2009 Duše
Kawasakiho růže
Svědomí Denisy Klánové (TV film)
2008 Děti sledující noční vlaky (studentský film)
Trofej (TV film)
U mě dobrý
Usnula jsem (studentský film)
Ztracený princ (TV film)
2007 O rodičích a dětech
Pusinky
Tajnosti
2005 Zlá minuta (TV film)
2004 Jak básníci neztrácejí naději
Myceni - náznak
2003 Voda se šťávou (studentský film)
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
Útěk do Budína
2001 Ostrov na střeše
Paralelní světy
1999 Ošklivá princezna (TV film)
1998 Hvězda života (TV film)
Královny kouzelného lesa (TV film)
Silná jako smrt (TV film)
1997 První a poslední (TV film)
1996 Lea
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Ruleta (TV film)
1994 V den psa (studentský film)
1993 Zpráva pro příští století (studentský film)
1990 Houpačka

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
A přece se točí (E04)
Krev, půda a strach (E03)
další epizody (5)
2016 Na vodě (TV seriál)
Silvestr (E13)
Vánoce (E12)
Zázrak svatého Mikuláše (E11)
další epizody (13)
Polda (TV seriál)
Ztracený syn (S01E05)
Ve stínu feng-šuej (S01E04)
Noční služba (S01E03)
další epizody (5)
Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
další epizody (12)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (E11)
2012 Život je ples (TV seriál)
2011 Rodinka (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Poste restante (TV seriál)
2007 Hraběnky (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
Prima sezona (TV seriál)

Dokumentární

2016 Film o filmu: Lída Baarová
Karel Havlíček Borovský (TV film)
2011 Film o seriálu Život je ples (TV film)
Obrazy ze života Boženy Němcové (TV film)
2009 Film o seriálu Poste restante (TV film)
2007 Ohlédnutí za seriálem Hraběnky (TV film)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace