Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nesouhlasím s některými názory, že tahle řada je zatím nejslabší. Je možná na první pohled fádnější, ale to je asi to, co mě na tomhle seriálu tak moc baví. Ta tuctovost, až nenápadnost, která tak ostře kontrastuje s předchozími sériemi, plných zběsilé akce. Ale když vezmete v potaz bezchybnou výpravu, hereckou strohost Diega Luny a buldočí zarputilost Michaela Peñy, vychází mi z toho spolu s kvalitním příběhem zase opět maximální hodnocení. Samozřejmě s otevřeným koncem a další sérii zatím někde hodně za bukem. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série jako by už trochu ztrácela tu beznadějnou ďábelskou brutalitu a spád sérií předchozích a až příliš často sklouzávala do zdlouhavých a (zvrhle) rutinních konverzaček zpestřených občasnými "cool" dějepisnými ponaučeními a nějakým tím příležitostným pif paf. Výběr hlavních hrdinů nebyl možná úplně nejšťastnější - hlavní padouch po většinu času vypadal trochu jako vyplašený František Filipovský (který ze začátku ani nenaspořil na pár bodyguardů) a chudák agent Kikina připomínal spíše nějakého dobrosrdečného indického strýčka z rodinné pohádky. Trošku se to rozeběhlo v posledních dvou dílech, ale vítr do plachet už úplně nedohnalo. Holt Moula je Moula a když se tam v jednu chvíli na moment nečekaně objevil, hned to trošku nabralo temné grády ... Dost nesnesitelné bylo to nepřetržité hulení každé z postav mužských i ženských - chvílemi jsem měl pocit že ten kouř mi prolézá už i z monitoru :) Šokující reflexí smutné a stěží uvěřitelné zvrácenosti části naší civilizace tohle všechno však bohužel zůstává... Jihoameričtí divoši jsou opravdu hodně šílení. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Postupně se tak nějak podle mě ukazuje, že nejsílnější zbraní Narcos nebyli drogy, vyšetřování atd.... ale příběh Pabla Escobara. Po odvyprávění jeho příběhu, který nastavil nedosažitelnou laťku kvality, se už prostě prvním dvěma sériím původního Narcos ty další nemohou kvalitativně přiblížit. Mexické Narcos už je tak pro mě spíš další z řady drogových kriminálek, a jednotlivé příběhy narkobaronů už mě nedokázali tolik vtáhnout. Kvalita zpracování stále zůstává na solidní úrovni, ale jakoby se toto téma prostě už postupně vyčerpávalo. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Dobrou zprávou je, že Narcos: Mexico si uchovává jedinečnou atmosféru původních Narcos a proto vlastně není žádným překvapením, že se Mexico vydává ve stopách původního seriálu. A je to vlastně dobře, vypravěčský styl s prostřihy dobových záběrů dodává celému seriálu skvělou přidanou hodnotu a na Mexico se jednoduše dobře kouká. Asi nemá cenu se tu rozepisovat o hereckých výkonech, ty jsou jednoduše skvělé. Nejsem z těch, kterým by třetí řada původních Narcos připadala horší než ty původní dvě s Escobarem, přesto ale musím říct, že Mexicu do kvalit všech třech řad původních Narcos něco málo chybí, těžko říct, co přesně to je. Komentář píšu po první sérii. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Duelo De Valientes“ od Conjunto Hermanos Flores. V 7. minutě hraje „White Lines“ od Grandmaster Flash & Melle Me. Ve 12. minutě hraje „Que Me Toquen Las Golondrinas“ od Loli beltrán. V 17. minutě hraje „Take Me Up“ od Matrix. V 53. minutě hraje „Imposible“ od Agustina Lara. V 58 minutě hraje „Se Perdio El Pescador“ od Benjamina Caussora. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na diskotéce, je „Pop Muzik“ od M. Ve 31. minutě hraje „Dame Amor“ od Chila Escobeda. Z jukeboxu hraje „Presente Y Pasado“ od Chila Escobeda. (Duoscop)
  • Na konci epizody hraje píseň „Ti Amo“ od Umberta Tozziho. (Duoscop)

Reklama

Reklama