Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Charakter Félixe dle mého nedosahuje takové "síly" jako byli Pablito či gentlemani z Cali v původních 3 sériích Narcos. Nicméně musím říct, že jsem celou mexickou sérii sjela téměř jedním dechem a jedná se o skvělou podívanou, především v druhé půli, to jsem místy až nedýchala, někde i slzička ukápla. Srdovkou byl díl S01E05, no koukněte sami. Seriál o chamtivosti, moci, síle, jednotě, zradě, korupci; velmi silné 4 hvězdičky! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jelikož jsem původně čekal,že Mexické Narcos naváže tam,kde skončila třetí řada celkem dlouho mi trvalo,než sem si na tohle nové prostředí zvyknul.Pořád to sice bylo docela brutální s neodolatelným retro lookem,ale v prvních několika dílech to byla zároveň i nuda,což bylo po předchozí smršti zklamání.Naštěstí se ale poté všechno rozjede a svým starším bratrům tak poměrně zdatně konkuruje.Sice mi ke konci nebylo všechno úplně jasné,ale jsem rád že bude další řada,která bude doufám ještě lepší...80% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Felix Gallardo se možná v Kolumbii cítí u jezírka s hrochy jako chudý příbuzný a školák skutečných narko-šíbrů, ale tahle paralelní lekce z dějin (nebo most mezi 3. a 4. sérií?) se dosavadním třem sezónám může podívat zpříma do očí. Kvalitativně totiž neztrácí. Ano, dobové Mexiko a Felix jako narkobaron jsou v něčem tuctovější než Pablo a gentlemani z Cali, ale v tom je právě síla seriálu. Pomalu, nenápadně plyne, někdy jen variuje známé situace, ale dává jim zajímavé měřítko, zneklidňující podtext, který vynikne o to víc, když znáte současné výpovědi o stavu věcí. Třeba Heli Amata Escalanteho, který se režijně podepsal pod vrcholný pátý díl a podtrhl odvahu Netflixu angažovat artové režiséry s hodně radikálním CV. Druhý příklad - výtečné retro krasojízdy sedmého a osmého dílu, pod kterými je podepsaný rozevlátý mexický formalista Alfonso Ruizpalacios. Cit pro detail a atmosféru těchto dílů je stejně výjimečný jako cit tvůrců pro typový casting. Proměny hlavních postav i neustálý příval zajímavých vedlejších figur povyšuje Narcos mezi elitu. Mexikánci se tu mohou cítit, jako doma, i když vrchol seriálu spojený s dalším výtečně zvoleným protagonistou Kimim přichází na pomezí devítky a desítky. Nemůžu si pomoct, ale opět nadšení nad narkobaladami. Hlavně ta, kde kyne dobrácký vrahoun Don Neto, rve srdce. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Ústí není Praha a Felix Gallardo není Pablo Escobar, ale právě jeho úspornější herecké pojetí báječně zapadlo do příběhu z raných časů mexické drogové mafie, kdy se v hlavě pár vidláků z venkova zrodil nápad na lepší organizaci a systemizaci pašování marihuany do USA. Právě tehdy začal příběh El Padrina, prvního skutečného drogového krále Mexika. Narcos: Mexico popisuje časy, kdy ještě kartel výrazně závisel na ochraně policie a libovůli politiků, a Gallardo i proto manévruje v hodně vymezených mantinelech. Jeho postava sice nemá onen nenapodobitelný smysl pro vyšinutou teatrálnost, jíž disponuje Pablo "Puta de madre!" Escobar, ale jistá civilnost a zdrženlivost k němu výtečně pasuje. Neliboval si v okázalých gestech jako jeho kolumbijský protějšek, ale pozvolna, nenápadně a trpělivě budoval vlastní impérium. Impérium, které položilo základy ke vzniku obřích a mocných drogových kartelů, které dnes vládnou Mexiku. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na párty hraje „Bazar“ od Flans a po ní následuje „Who're You“ od Fela Kuti. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na diskotéce, je „Pop Muzik“ od M. Ve 31. minutě hraje „Dame Amor“ od Chila Escobeda. Z jukeboxu hraje „Presente Y Pasado“ od Chila Escobeda. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno