Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele agentmiky k tomuto seriálu (3)

Narcos: Mexiko (2018) 

Nová destinace, úplně nové herecké tváře, nový podtitul. Na nejnovější přírůstek do rodiny Narcos se sosutředila veliká pozornost, zaznamenal jsem, že mnoho kritiků zprvu usuzovalo, že to na své starší úspěšné bratříčky (tím myslím samozřejmě první tři série) mít nebude a ta špetka dokonalosti tomu jednoduše bude chybět. Malinko možná chápu, co tím mysleli, ale suma sumárum, Narcos Mexico je prvotřídní počin s jen málo kosmetickými nedostatky. Tím nejdůležitějším atributem jednoznačně bylo sehnat charismatického herce, jenž by dokázal unést celý seriál a diváci by si jeho počínání na obrazovce užívali plnými doušky. Zpočátku jsem sice choval k Diegu Lunovi a jeho postavě menší pochyby a k spekticismu tudíž chyběl doopravdy malý kousek, ale jak čas plynul, tak jsem pochopil jeho osobnost. Na Pabla sice nemá, ale kdo z ostatních taky, že ? Trochu mě zarazilo, že příběh se rozjížděl docela pomalým tempem, ale ke konci to nabralo slušné otáčky, kde o přestřelky a příběhové zvraty nebylo nuze. Skvělý soundtrack, výborné vygradování, natěšenost na druhou sérii zde tudíž panuje. Teď si asi říkáte:,, Tak proč tomu ten ignorant napálil jen čtyři hvězdy?" Chyběla mi zde lepší a propracovanější postava na druhé strany barikády, postava agenta Peňy totiž "Kikiho" převálcovala na plné čáře. Za mě dávám 84 % ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá řada Narcos zaměřená na mexické kartely se nese v duchu první série, tedy zaměřuje se zejména na postavu Felixe Gallarda. Asi se mnou bude většina diváckého osazenstva souhlasit s výrokem, že se jedná doposud o vůbec největší roli Diega Luny. Asi to nedosahuje na to úplně TOP představení Moury alá Pabla Escobara, ale i tak tento herec oplývá nesporným uměleckým talentem. Potěšilo mě, že zde DEA nehraje pouze druhé housle, ale dostalo se jí poctivé porce minutové stopáže (plus Scott McNairy je velký sympaťák). Akce se moc nedočkáte, ale sem tam se dostaví a nutno uznat, že se s tím autoři nepárali, přestřelky jsou krvavé, brutální (ono se asi není čemu divit, když se zde mezi sebou mydlí různé gangy), výborně ozvučené. Hlavně jsem si užíval ty dialogy, ta hutná atmosféra měla něco do sebe. A závěrečný díl ukázal, jakým směrem se vydá třetí přírůstek této ságy. Těším se. Moc se těším. 8/10 ()

Série 3 (2021) (S03) 

Od závěrečné třetí řady jsem v koutku duše očekával něco odlišného. Závěr minulé série sliboval pořádnou válku jednotlivých kartelů (Sinaloa, Juarez, Tijuana), na to zde ale bohužel nedošlo. Mně to ani tak nevadilo, ale dokážu si představit dost lidí, kteří budou kvůli tomu zbytečně brblat. Absenci Felixe Gallarda jsem skoro ani nezaregistroval, ostatní ansámbl ho nahradil docela obstojně. Potěší nové postavy, kdy hlavně policista z Juarézu Victor Tapia do seriálu přináší svěží vítr, jeho linku považuji z těch vedlejších za tu nejzdařilejší (o to více tragický jeho příběh je!). Akce se zde člověk opět moc nedočká, ale těch pár přestřelek je natočených neskutečně (příkladem budiž ta scéna v klubu s hudebním podkresem kapely Depeche Mode, to považuji za absolutní highlight třetí řady, ta gradace, práce se světlem, brutálnost...paráda!). Závěr opět vystupňovaný do extrému. Ve výsledku mě osobně mrzí, že tolik prostoru nebylo věnováno El Chapovi. Tato postava si to z důvodu své historie zaslouží (tak snad se něčeho ještě dočkáme v budoucnu). Za mě opět poctivých 8/10 ()

Reklama

Reklama