Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie úplne typický športový film. Tentokrát to nie je o tom, že tím lúzrov porazí nesympatických zloduchov. Aj keď v nejakom treťom pláne sa dočkáme aj toho. V prvom rade sledujeme tŕnistú cestu dobrosrdečného mladíka z vidieku medzi tvrdých hokejových profesionálov. Dôjde aj na romantickú líniu s nádhernou mladučkou Cynthiou Gibbovou. Prakticky všetky postavy sú len jednorozmerné figúrky, ale v rámci tej naivnej 80s atmosféry to funguje. Sympatický hlavný hrdina Lowe, prísny tréner Lauter, charizmatický hráč s tragickým osudom Swayze, zloduch George J. Finn atď. Reeves sa tam mihne len párkrát a šaškuje jak keby trénoval na úlohu v sérii Bill & Ted. Jediné, čo mi príliš nesedelo, sú tie neustále bitky behom zápasov a absolútna benevolencia rozhodcov k faulom. Finálny zápas sa zmení na regulérny boxersky duel. To pôsobilo uveriteľne asi ako boxerské zápasy v Rockym. Ale celkovo stále cool 80s produkt so všetkými jeho prednosťami a chybami. 6/10. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdybych film viděl jako kluk, nostalgie by byla veliká a šel bych s hodnocením i výš. Ale takhle dávám 50% protože miluju sportovní filmy, miluju hokej a filmů o hokeji je žalostně málo. (Pro ty koho to zajímá - špička v tomto žánru je film Murice Richard, případně (mnohem známější) Hokejový zázrak). Youngblood má mnoho negativ od předvídatelnosti přes patos až k do filmu se nehodícím a nudným scénkám... Ale s ohledem na rok vzniku - tak by se měli filmy hodnotit - soudím, že jsem viděl celkem fajn film, který stál za to. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny a hodne podpriemerny film so Swayzem - Ztracenci, Bod Zlomu 1991 - z 80. rokov. Reziser Markle odviedol len rutinu, zrucnu, to jo, ale stale len rutinu a Rob Lowe je dnes uz skrachovanech a nema nic. Nuda vladne hlavne v strede, koniec je nedokonceny a odbity a to je skoda, film ma na zaciatku cim zaujat : 40 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek záplave kritiky to považujem sa slušný snímok vzhľadom na evidentne nízky rozpočet, že to bolo určené predovšetkým mládeži a taktiež s prižmúrením oka na rok výroby. Niektoré scény boli naozaj napínavé, hoci samozrejme aj predvídateľné. Naozaj šliapnutím vedľa bola len romanticko- erotická scéna, ktorá sa v takom filme a navyše u hercov, ktorí stvárňujú 17 ročných puberťákov, vôbec nehodí. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Svého času (jako malý kluk) jsem tenhle film zcela nekriticky miloval. Když jsem jej náhodou viděl přes zimu a mrzlo, hned jsem vyrážel na rybník a poctivě trénoval, abych se také stal hokejistou. :-) Jinak to není žádná hitparáda, ale mám na něj příjemné vzpomínky, které si raději dalším shlédnutím nebudu kazit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Jessica Steen strávila natáčením role přítelkyně Dereka Suttona (Patrick Swayze) 2 týdny, avšak nakonec byly všechny její scény vystřiženy. (Monco)
  • Za tým Thunder Bay Bombers, který byl ve filmu vykreslen jako tým záporáků, se ve filmu objevil Paul Cavallini. Tento komparzista následně v letech 1986–1995 odehrál 564 utkání v NHL, v roce 1990 se zúčastnil i utkání hvězd. (lundgren86)
  • Eric Nesterenko, který ztvárnil otce Deana Youngblood (Rob Lowe), je bývalým profesionálním hokejistou, který strávil většinu své kariéry v týmu Chicago Blackhawks. (Monco)

Reklama

Reklama