Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a ničím nepřekvapující příběh z atraktivního sportovního prostředí. Z dnešního pohledu se snímek jeví jako naivní a kýčovitý slaďák, nicméně díky svým dávným vzpomínkám dávám poměrně vysoké ohodnocení. Objeví se zde pár současných (Keanu "Neo" Reeves), nedávno minulých ("roztančený" Patrick Swayze) i již dávno minulých (Rob "Hezoun" Lowe) hvězd. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Otřesná záležitost, ale také "výborný" případ součtu snad všech existujících žánrových klišé. Máme tu klasického loosera, který touží po osobním úspěchu, respektu od soukmenovců a srdci ženy, a to všemu navzdory a nejvíc i přes posměch těch, co jsou lepší prostě jenom v tom, že se někde objevili dřív (třeba ve frontě v sámošce) a tak si otvírají na bažanta hubu. Je to sportovní téma, takže budeme svědky zázračných výkonů natrénovaných přes noc, mnoha hloupě nedomyšlených zkratů, proher, postupné přeměny z despektu ve velké přátelství. Kolik už takových jsme viděli. Ovšem konec je fakt hroznej... ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Youngblood je kluk z prdelákova, co se musí naučit, že ve velkým světe se nehraje vždycky podle pravidel, a proto se člověk musí naučit prát, i když je v tom, co dělá nejlepší bourák široko daleko. Osmdesátkovej polotovar, v kterým ale třímá kopa nevyužitýho potenciálu. Třeba ten broship, kterej je tu naznačenej mezi Lowem a Swayzem naplno dokázala využít až K. Bigelow v Bodu zlomu (kde ale Lowea nahradail Reeves). Film taky nemáš žádnou slavnou osmdesátkovou vypalovačku, s kterou by si člověk ten film spojoval. Ale myslim, že to zpětně docela vynahrazuje tenhle song: https://www.youtube.com/watch?v=zfuX1UaxIIM. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Youngblood je klasický sportovní béčko z 80. let plný snad všech klišé, který jsou v těchto filmech k vidění. Ale asi jsem na to byl zrovna nějak naladěnej, takže mě to svým způsobem i celkem bavilo. Nejzábavnější mi přišla asi postava věčně nasranýho trenéra. Za zmínku ještě stojí, že si ve filmu můžete povšimnout v několika málo záběrech mladýho Keanu Reevese v jedný z jeho prvních rolí. A docela ujde soundtrack, pod kterym je podepsanej William Orbit. Jinak oficiální text distributora je zase poněkud nesmyslnej. ()

KubiSchroder 

všechny recenze uživatele

Každé ráno, které jsem se budil na zimáku v šatně po propařené noci mě budil tenhle film. Hokejová klasika všech klasik. Filmově stojí za míň než starou bačkoru, ale netancující Swayze, v té době potupa vzniklá oholením rozkroku a půvabná rolbařka ve spojení s nostalgií a vzpomínkou na spoluhráče, jenž v alkoholovém opojení pronesl kompliment Yoongbloodovu zadku, který se pak snažil zakecat záměnou polohy, si snad nezaslouží míň než mé hodnocení :D ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Za tým Thunder Bay Bombers, který byl ve filmu vykreslen jako tým záporáků, se ve filmu objevil Paul Cavallini. Tento komparzista následně v letech 1986–1995 odehrál 564 utkání v NHL, v roce 1990 se zúčastnil i utkání hvězd. (lundgren86)
  • George J. Finn, představitel záporáka Rackiho, byl skutečný hokejový hráč, který svou juniorskou kariéru strávil v Ontario Hockey League – kanadské soutěži, ve které se film odehrává. Při náhledu do statistik je podle počtu trestných minut zřejmé, že i ve skutečnosti byl drsnějším typem hokejisty. Po přechodu mezi dospělé odehrál 12 utkání v IHL – dnes již neexistující druhé nejvyšší soutěži severoamerického kontinentu. Po své filmové roli se objevil již jen v poloprofesionálních soutěžích. (lundgren86)
  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)

Reklama

Reklama