Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

cab 

všechny recenze uživatele

Do nedavna neobjeveny drahokam mezi komediemi propletenyma romantickou zapletkou. Tady se jedna o marnivou a rozmazlenou Joannu stretavajic se s osamelym truhlarem Deanemm ktereho ceka doma banda citajici ctyri syny. Jejich prvni setkani nedopada dobre hlavne pro Deana, ale zanedlouho se mu dostane zadostiucineni, ktere by si nedokazal predstavit ani v tom nejdivocivejsim snu. Zaverecna pasaz se nevymyka z klasickeho mustru v tomto zanru. Hrejivych a zaslouzenych 90% presto davam ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jena z najvydarenejších romantických komédií. Asi najmä preto, že je vyslovene bláznivá až slapsticková a nikdy sa netvári, že by chcela v niečom zodpovedať realite. Postavy sú paradoxne tak nejak správne jednorozmerné, ale sú veľmi aktívne, čo je veľký klad. Všetko je prehnané, maximálne nereálne a absolútne mimo. Pokiaľ ste ale suchári a chcete riešiť logiku, tak sa filmu rozhodne vyhnite. Tvorcovia majú ten správny nahľad a ešte mi nedá nepodotknúť, že Marshall nakrútil o tri roky neskôr síce slávnejšiu romanťárnu, ale úplne odlišnú. Mne je sympatickejšie padanie cez palubu ako kúpanie sa vo vani s walkmanom. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Klasika z dob, kdy byla v komediích notná dávka sentimentu povinností. Dnes jsou komedie tvrdší, cyničtější...prostě jiné a navíc se jich v posledních letech nijak moc neurodilo(dobrých), takže pokud jsou tyto starší kousky servírovány v umírněném množství, je to takové milé... . Nemá cenu nimrat se v kvalitách scénáře, nebo režie, protože komedie devadesátých let...to je žánr sám o sobě. Co by jste vlastně chtěli, když je zápletka ve stylu: bohatá kráva ztratí paměť, chlápek ji namluví, že je jeho manželka...kráva dostane lekci, pak chlápek dostane lekci a všichni okolo dostanou lekci a nakonec... . Přesto to ve své čiré primitivnosti funguje a náladu to nepokazí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* nedávno jsem po letech zkouknul osmdesátkovou klasiku Přes palubu a překvapilo mě, že byl natočen remake a tak jsem neodolal, abych tyto dva kousky neporovnal. Původní verze se nezapře svou originalitou a kvalitními hereckými výkony Goldie Hawn a Kurt Russella. Nostalgie je silnější než naivní hollywoodský příběh, ale co by člověk chtěl od romantické komedie a kdysi by to byly jasné 4 hvězdičky - dnes jen silnější tři. Remake chtěli autoři osvěžit přece jen nějakou změnou, a tak vyměnily hlavní role aspoň genderově, a tím pádem se to projevilo i na vedlejších postavách. Neříkám, že bych se nebavil, ale vliv původní verze je cítit a tentokrát to působilo ještě víc naivněji. Tři hvězdičky dát nechci, abych rozlišil kvalitativně oba filmy, ale i moje 2 silnější hvězdičky jsou ještě slušné hodnocení. Jestli se Vám bude líbit víc to a nebo ono, bude záležet jen na Vás, ale pobavit by mohly obojí. pokud si chcete u filmu odpočinout po náročném dni a přijít na jiné myšlenky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Poněkud nezáživný začátek, ale postupně příběh nabývá na tempu, které kupodivu vydrží až do konce. Klasická komedie s troškou romantiky ale hlavně velkou dávkou vtipných scén a hlášek. Málo lidí dokáže posoudit to, jak je obtížné bavit diváky nejen vtipnými slovy, ale i samotným vystupováním a gestukalací. A myslím, že Goldie Hawn je na toto skutečnou odbornicí. Málokterá hollywoodská herečka si dokázala vybudovat svou kariéru téměř výlučně díky svému komediálnímu talentu. A toho má Goldie Hawn na rozdávání. Díky svému střeštěnému projevu spojenému s neobyčejným výrazem a mimikou se zapsala hluboko do podvědomí diváků. Je velká škoda, že se svou kariérou už pomalu skončila. V jejím zatím posledním filmu Rockerky (2002) je totiž vidět, že stále má co nabídnout. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama