Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Špatnejm věcem se věří líp.. Preferovala bych původní koncept sociálního dramatu o prostitutce, která má problémy s kokainem :-) Ale k filmu konkrétnímu; je to opravdu pěkná pohádka, asi tak jako ta o Popelce. (Žánr "pohádka" zde chybí, když už jsme u toho), ale je to klasika a přestože je to nevěrohodné, je to velice podmanivý příběh, který baví i po několika letech. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Mladá Julia Roberts ve své životní roli. Dostal jsem se k tomu dost pozdě. Když tomu člověk odpustí tu pohádkovost, tak je to docela hezký film. Děj asi zná každý, takže ho moc nemá smysl psát. Julia je to dost mladá a vážně sexy. Je zajímavé, vidět jak její, tak Gereovu proměnu v průběhu filmu. Oba to někam posune a udělá to z nich lepší lidi. Je tam pár vtipných momentů. "Která vidlička je na salát?" ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Že by poselství o tom, kterak na okraji společnosti žijící nespoutaný a přitom něžný živel ukáže tu správnou cestu mamonem zaslepenému workoholikovi žijícímu prázdný život? Ale houby, jen dobře natočená, ale o to naivnější cosijakoromantika se sympatickou ústřední dvojicí, z níž ovšem jednoznačně při tanci mezi kamerami vede energií sršící Julia Roberts. Drobné plus za názor na operu a výsledkem je solidních 70%, za předpokladu ne příliš častého reprízování:P ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jsem asi hodně staromódní a asi uznávám jen samý kýče.. ale prosím zasvěťte mě, která romantická komedie tedy není kýč?? Pretty woman, je nejlepší romantický film, který znám.. a nic se mu jentak nevyrovná... vsadím se, že na světě není nikdo, kdo by tenhle filmek neznal (no dobře je.. mimča.. ty přece teď mají jiný starosti, než se koukat na pretty woman :) vždyť je to sen každý holky, no né teda být šlapkou, ale najít si pohádkového prince.. a vy kluci konečně pochopte, že ať je holka jakákoliv, přeje si žít jako v pohádce :-D Pretty Woman je klasika, která jentak nezemře.. dokud budeme mít komerční stanice.. budou nám je stále pouštět :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím podle toho, když jsem ho viděla poprvé a to bylo už hoooodně dávno a byla jsem mladou puberťačkou ;-) Samozřejmě, že se mi líbila tenkrát jak Julia ale hlavně Richard Gere :-) Líbil se mi nápad, děj, hudba, romantika prostě všechno ;-) (mezi námi, dnes bych si ho nepustila a nedívala se na něj, možná jen za zlaté tele) ;-)) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (92)

  • Kadeřníkům trvalo přes půl hodiny, než naaranžovali vlasy Julie Roberts (Vivian) na prostěradlo, tak aby to vypadalo co nejefektněji. (Bauer)
  • Losangeleský hotel Beverly Wilshire v roce 2019 nabídl zážitkový „Pretty Woman“ den. Za 1 000 amerických dolarů zájemce čekalo VIP apartmá s párovou masáží a bublinkovou koupelí, osobní menu připravené šéfkuchařem a konzultace se stylistou a návrhářem. Na nákupy do Rodeo drive hosty pak odvezla limuzína Mercedes Benz. (kenny.h)
  • Během natáčení scény, kdy se Julia Roberts (Vivian Ward) ve vaně ponoří pod vodu, si z ní štáb rozhodl udělat legraci a včetně Richarda Gerea (Edward Lewis) vyběhl z místnosti. Když se herečka opět vynořila a otevřela oči, tak v místnosti nikdo nebyl. Její reakci je možné vidět v nepovedených záběrech (např. na YouTube). (kenny.h)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama