Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (229)

LadyVader 

všechny recenze uživatele

O čem to proboha bylo? O ženské, která absolutně neví co chce? O chlapovi kterej nemá žádnou hrdost, nebo spíš mozek, že jí naletí, ikdyž ví jaka je? O štastným, naprosto klišoidním konci? Pretty woman mě neoslovila a tohle tuplem ne, romantickou komedii si představuju fakt jinak, nejak kde se z chlapů nedělaj dementi.. Teda, je možný že jsem prošvihla nějakej důležitej moment filmu, protože jsem v půlce na asi 20 minut usnula :-D. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s pohlednými a sympatickými herci, jistou dávkou humorného nadhledu a lehce naivní sladkou romantikou. Sympatická je humorná stránka, bohužel příběh o osudovém setkání a pochopení lidské duše ženy je idealisticky naivní romantismus o vznešenosti a čistotě ryzí lásky. Svérázná obchodnice se železářstvím Maggie Carpenter (pohledná Julia Roberts s opravdu širokými ústy) se snaží o normální maloměšťácký život s partnerem. Ale všechny připravované svatební obřady končí katastrofou z důvodu uvědomění si vlastního strachu z nechtěného budoucího života. Bez čisté lásky a sebeuplatnění v soukromém i společenském životě. Vyhozený sloupkař Ike Graham (Richard Gere) se snaží dokázat pravdivost svého sloupku a pozná fascinující ženu, kterou jako jediný dokáže pochopit a zahrnout vším potřebným, co ona v partnerském a manželském svazku potřebuje. Jak dojemné, jak naivní a svým způsobem odpudivé. Z dalších rolí: Maggieina kamarádka Peggy Flemming (Joan Cusack), Ikeův kamarád a bývalý spolupracovník Fisher (Hector Elizondo), Ikeova bývalá manželka a šéfredaktorka Ellie Graham (Rita Wilson), Maggienin ironický otec Walter Carpenter (Paul Dooley), Maggienin snoubenec a školní sportovní trenér Bob Kelly (Christopher Meloni), a bývalý Maggienin snoubenec a kněz Brian Norris (Donal Logue). Romanticky zasněné duše idealistického nalezení pravé lásky dostávají svou dávku manifestu o čisté a ryzí lásce. Nehledě na slabý až slaboduchý příběh, který do malé míry zachraňuje alespoň určitý prvek humorného nadhledu. ()

Reklama

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Pretty Woman byla úspěšná. Nevěsta na útěku úspěšná není. Pardon, ale tento film není ničím víc, než jen nevydařenou sázkou na původní herce (Gere, Robertsová, Elizondo, Miller…) okořeněnou trapným dohadováním dvou osob, u kterých prakticky od začátku víme, že spolu stejně skončí. Občas hysterický, občas provokativně klidný Gere v této roli nepřesvědčí, Robertsová má tu svoji skutečně trapnou (jestli se takhle chovají dospělé americké ženy, pak je to zřejmě zbytečné komentovat) a celková ujetá koncepce filmu má do dokonale pohádkové atmosféry Pretty Woman hodně, hodně daleko. Dvě hvězdičky za soundtrack a Richarda Gerea, „děsícího hady“ :-). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herečka, která je prototypem obyčejné ženské – navenek lehounce sprostá a ukecaná, přesto pořád roztomilá a ve své postavě uvěřitelná. Bez mrknutí oka navíc dokáže přidat sebeironickou notu. Škoda, že velkému návratu Julie Roberts a Richarda Gera šlo jen o komerční úspěch. Ten přišel, na diváka ovšem v mnohém nezbylo. Na druhou stranu bych to zase neviděl tak dramaticky. Námět, kterak dívka z malého města třikrát pláchla od oltáře, což zaujme autora šovinistických novinových sloupků, vůbec není špatný. A téma od nepřátelství k lásce může mít své kvality. Velká škoda vedlejších postav: je to pestrý kolorit, ale zatímco třeba v Pretty Woman šlo vesměs o postavy z masa a kostí, tady je těch neuvěřitelných či svérázných idiotů přespříliš. Postrádají komický i dramatický význam. Celkově to zdaleka nemá šarm a tempo kouzelné pohádky Pretty Woman, ale můj návrat po letech nakonec nebyl až tak negativní. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(7/2012, TV Joj) Ďalšia kooperácie trojice Marshall, Roberts a Gere (Pretty Woman). A že by sa mi tento ich druhý filmík zdal o moc horší sa nedá povedať. Rovnaká šablona ako takmer v každom podobnom romanťáku, ale tento krát s celkom zaujímavým námetom. Ako oddychovka na sobotu podvečer ideál. ...6/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu můžeme slyšet píseň „I Still Haven't Found What I'm Looking For“ od U2. Když jede Ike (Richard Gere) autem za Maggie (Julia Roberts), můžeme slyšet píseň „Maneater“ od Daryl Hall & John Oates. Během závěrečných titulků pak zní píseň „You Sang To Me“ od Marca Anthonyho. (griph)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 152,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 309,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama