Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bezúhonný mladý muž jménem Evžen Macík (J. Bartoška) se jednou při čekání na milenku Marii stane svědkem loupežného přepadení spořitelny. Pachatel na útěku upustí kufřík s uloupeným půlmilionem korun. Ten shodou okolností dopadne právě před Evžena. Muž neodolá, sebere kufřík a zmizí. Je si vědom, že ho na místě mohl někdo vidět, a tak se raději přihlásí na policii jako svědek. Zanedlouho se mu však ozve lupič, který v telefonu vyhrožuje a dožaduje se „svých“ peněz. Vyšetřující kapitán Richter (F. Němec) zároveň vytuší, že Evžen něco tají. A tak se Evžen ocitá mezi dvěma mlýnskými kameny, pod tlakem, kvůli kterému musí časem nutně udělat nějakou chybu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, výstavba paneláků měla jednu nespornou výhodu. Přidala do repertoáru scénáristů detektivek nový a hojně využívaný způsob smrti, totiž pád z výšky. V podstatě se dá říct, že paneláky přispěly k rostoucímu procentu objasněnosti případů, protože v autě nebo běžmo se dá v pohodě příslušníkům uniknout, ale gravitaci jen tak někdo neoblafne. Jinak se jednalo o film, kde nikdo nebudil v divákovi sympatie: Bartoška radši než svoji zcela přijatelnou manželku brousil hodně postarší Brousilovou, která měla svá nejlepší léta už velmi dlouho za sebou (pokud tedy vůbec někdy nějaká měla). Navíc v závěru ztratí nervy a místo aby nahlásil jen vydírání, přizná se i k těm penězům. Příslušníci VB se projevili jak totální joudové, jedou k nahlášenému únosu a vesele zaparkují před hlavním vchodem a ženou se v pěti nahoru, takže padouch, pozorující je z okna, má spoustu času uniknout. No a v neposlední řadě jsem naštvaný na scénáristu, to sakra to nemohlo jednou skončit tak, že si ty peníze někdo ve zdraví užije? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jirka Bartoška nejdřív uvěří přísloví, že s poctivostí nejdál dojdeš, ale nepoctivě tam budeš rychleji, pak několikrát dostane Čočku a na závěr zjistí, že někdy není nic horšího, než v nouzi poznat přítele.. Jedna hvězda nad standard socialistických detektivek je právě za ten konec, kdy si ironie osudu pohraje s Evženem stejně jako servírka Brousková s jeho přirozením.. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Z těch neustálých vlezlých telefonátů a zvonění na Bartoškův byt se asi zblázníte, jestli ne tak Vás ohromí jak lehce se za "Totáče" dalo střílet na sídlištích bez asistence příslušníků z V. B. Jinak velmi psychologicky vypjatý film, škoda jen těch neustálých tmavých scén, jestli uvažujete o shlédnutí najděte verzi s opravdu dobrou kvalitou. *** ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychologicko-kriminální drama s prvky hořké komedie. Hlavní hrdina sice od začátku dělá drobné chybičky, na které by mohl dojet (například zalže policii, že z hospody odjel proto, že tam právě přicházeli kolegové z práce - na to by každý fízl zareagoval otázkou, a jací kolegové, a už by si to šel ověřit...), přesto se však dlouho drží v sedle a zdá se, že přechčije policii i kriminálníky. Vaz mu zláme až něco, s čím nikdo - ani já ne - nepočítal. Nevím, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. V osmdesátkových detektivkách je to rozhodně něco netradičního, a patří to podle mě do poměrně vysokého nadprůměru. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Včera sem konečně pochopil závěr filmu! Boris Rösner je tam skutečně vocas závistivý!!!!! Jinak Bartoškovi v tomhle filmu neuškodila návštěva holiče!!! Ale ne u takovýho, který stříhal Helgu Čočkovou. Ten její účes, to byla si pomsta za něco moc ošklivýho! Dobrá hláška na policajta v civilu: "Co je tohle za kumpána" !!!!! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Evženova milenka Marie (Helga Čočková) bydlí v panelovém domě v Praze - Bohnicích, ulice Hlivická čp. 418. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Praze v Kobylisích. (honzikP8)
  • Byt Evžena Macíka (Jiří Bartoška) je v domě v Praze v ulici Gotthardská, přímo u brány do Stromovky. Tu lze v několika záběrech také vidět. (rakovnik)

Reklama

Reklama