Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

Stocki 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších československých pohádek, která byla natočena před revolucí a jedna z posledních, která patří do zlatého fondu. Po ní už to totiž šlo s pohádkami jenom z kopce. Nebojsa rozhodně patří do červených hodnot, jelikož má úžasnou a také temnou, až strašidelnou atmosféru, klasický příběh o cestě do světa a hlavního hrdinu v podání Jána Kronera. Ondřej Vetchý v roli Ferka rovněž perlí a pobaví a maska Václava Knopa je lepší než u Freddyho Kruegera :-). Nemyslím si, že by se děti měly nějak moc bát, já se tedy jako malý bál u něčeho jiného. K dokonalosti už stačí zmínit jen výtečnou hudbu a krásné exteriéry i zbudované interiéry. Za mě 100 %. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Cakal som kvalitnu rozpravku ktora zaujme bohatostou deja a skvelym Kronerom. V druhom pripade som sa nemylil, dokonca mu perfektne asistoval Vetchy, neprevysoval len asistoval, tiez kostymy boli velmi obstojne a mentalita bola na rok 1988 tiez dost zaujimava, no urcite by tento pribeh lepsie vyznel ak by bol natoceny v roku 2006, ovsem Kroner a Vetchy by museli mat vtedajsi vek, lepsia by bola urcite aj vizualna stranka filmu, vyspelejsia co by prospelo celkovemu dojmu. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pohádka, která má skvělou temnou atmosféru a díky Vetchému i spoustu humoru. Příběh je velmi poutavý a prostředí je zajímavé. Vždy se u této pohádky bavím. Jediným kazem je možná to jak proběhla za zásadní noc, kde všechny tři úkoly proběhly v takovém kvapíku, že se mnohdy divák ani nerozkouká a už se věší prapory. 4z5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Miro Noga dabuje Ondřeja Vetchého a až teraz mi došlo, ako sa títo dvaja chlapi na seba podobajú a nie je to iba nosom. Inak celkom priemerná rozprávková záležitosť, ktorú nemám zapotreby pozerať každé Vianoce. Prvá polovica je bezatmosférická nuda, tá druhá sa naopak niekedy počas plesu duchov rozbehne a občas príjemne strašidelne prekvapí. Lenže v závere prichádza príšerný záporák a dáva na známosť, že Nebojsa je taký trochu retardovanejší braček Princa a Večernice. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Matně jako bych si pamatovala, že jsem tady měla komentář zhruba ve znění, že jsem vždycky chtěla být princezna, co jezdí po kraji v rakvi na umrlčím voze, ale kam se jen poděl... Každopádně platí, že v neviditelném souboji mezi "O statečném kováři" a "Nebojsou" kovář mírně vede, protože jsou tam šílenější kostýmy, sympatičtější hrdina, nejdémoničtější pohádkový záporák hned po Mrakomorovi a "hoř světýlko, plápolej", ale tady je zase zelený ples démonů, nazgûloví karbaníci a spousta dalších bonbonků. A jinak tedy až já unesu princeznu, aby si nemohla vzít nikoho jiného, tak jí nebudu dávat kouzelné schopnosti. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ondřej Vetchý se rád bavil s místními, rozdával zájemcům autogramy, poslouchal písničky hudců a zajímal se i o historii kuželovského mlýna. (TheSlezy)
  • Ve scéně, kdy Ondra (Ján Kroner) nakopne banditu, který společně s kumpány chtěl okrást muže s povozem, je vidět kousek lana, na kterém byl bandita zavěšen. (TheDave)

Reklama

Reklama