Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No nebudu říkat, že jsem se kdysi docela nebál a vlastně i dneska to má celkem slušnou potemnělou atmosféru, kdy Nebojsa hraje karty s Nazghúly a následně se musí na třikrát prosekat přes final bosse, aby dostal main quest achievement v podobě princezny a zámku. Do Dračáku perfektní dobrodružství. 80% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pohádka, která má skvělou temnou atmosféru a díky Vetchému i spoustu humoru. Příběh je velmi poutavý a prostředí je zajímavé. Vždy se u této pohádky bavím. Jediným kazem je možná to jak proběhla za zásadní noc, kde všechny tři úkoly proběhly v takovém kvapíku, že se mnohdy divák ani nerozkouká a už se věší prapory. 4z5 ()

Reklama

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Narozdíl od většiny ostatních zde postavy furt radostně neposkakují a neksichtí se. Proto na mně působí i o něco rozumněji. Díky svému horrorovému nádechu (ale ne zas tak přehnanému jako má Deváté srdce) má ojedinělou atmosféru. Sympatičtí herci, slušná hudba, co dál dodat? ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Cakal som kvalitnu rozpravku ktora zaujme bohatostou deja a skvelym Kronerom. V druhom pripade som sa nemylil, dokonca mu perfektne asistoval Vetchy, neprevysoval len asistoval, tiez kostymy boli velmi obstojne a mentalita bola na rok 1988 tiez dost zaujimava, no urcite by tento pribeh lepsie vyznel ak by bol natoceny v roku 2006, ovsem Kroner a Vetchy by museli mat vtedajsi vek, lepsia by bola urcite aj vizualna stranka filmu, vyspelejsia co by prospelo celkovemu dojmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zvláštna rozprávka s bizarnou zápletkou (mladík nepozná strach a tak ho otec pošle do sveta, aby sa naučil báť, wtf?), ktorú nevylepšuje ani nesympatické herecké obsadenie v čele s Jánom Kronerom a Ondřejom Vetchým, ktorý by možno bol fajn, ale hrá tu blbca dabovaného Mirom Nogom. Našťastie, akonáhle sa nesúrodá dvojica dostane do blízkosti zakliateho hradu, dostane Nebojsa predsa len lepší spád a dokonca hororovú atmosféru. Ničí ju však typicky nedostatočný slovenský rozpočet (primitívne efekty, lacná výprava). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Horko filmařům komplikovalo natáčení. Pohostinnost místních jim ale problémy kompenzovala. (TheSlezy)
  • Ondřej Vetchý si po rokoch v roku 2019 v RTVS spomenul na natáčanie: „Nakrúcanie rozprávky Nebojsa bolo v mojom živote prelomové. Vzniklo pri ňom totiž jedno vzácne priateľstvo - spoznal som Janka Kronera, ktorý pre mňa reprezentoval druhú polovicu našej republiky. Bol taký zdatný, poctivý a zemitý. Telefonovali sme si každý týždeň, stretávali sme sa na polceste - na pumpe v Brne.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama