Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (226)

castor 

všechny recenze uživatele

Pasivní hrdiny odjakživa vyloženě nesnáším. Karla Janáka o něco méně, ale rovněž to není žádné terno. Z jeho Ro(c)ku podvraťáků jsem chtěl kdysi odejít z kina a ač točí „dospělejší“ látky, pořád to zoufale lapá po dechu, má nepřirozené momenty, odbíhá od reality v každé třetí scéně a postavy nedýchají, jen se pitvoří. A některé z nich se pokoušejí najít životního partnera. Je to křeč a humoru to má pramálo. Tuzemští tvůrci mají navíc nějakou prazvláštní zálibu muže a ženy ponižovat jako nekompetentní idioty. Kandidátů na boyfrienda bude víc, nakonec to padne na toho, který je nám jasný od samého začátku. Janák je sice technicky opět solidní, to ostatní (podstatnější) nezvládá a s láskou a hledáním to nemá nic společného. Jakmile se pustí do o něco odvážnějších motivů, hned zase rychle vycouvá. Resumé: jedno nebo dvě oddechová pousmání by se našla. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Romantický film tak moc dokonale podle šablony, až to trochu vzbuzuje odpor. Karel Janák dodržuje všechna žánrová pravidla naprosto dogmaticky, bez jakékoli špetky invence, že se dá předvídat zdaleka nejen to, jak celý film dopadne, ale scéna za scénou včetně trapných klišé jako zpěv na veřejnosti nebo běh městem, aby se něco zachránilo... LOVEní je kdoví proč žánrově zahrnuto jako komedie, což mi tedy není jasné, z jakého důvodu - vedle jednoho zajímavého (Malá pardubická), jednoho úsměvného (hradecko-pardubický vtip) a jediného opravdu vtipného momentu (postava Jarouška Plesla, za což ale může hlavně Pleslovo geniální herectví, s jakýmkoli jiným hercem by ta scéna skončila tragicky trapně) se není čemu smát. A že negativ je fakt dost... když opominu skutečnost, že spousta věcí scenáristicky nedává smysl (včetně výchozí premisy - proč by doprdele šla hlavní hrdinka bydlet s "nevlastním bratrem", kterého vůbec nezná, když je jí zatěžko bydlet s nejlepší kamarádkou?), což je hloupé, ale ještě ne otravné, tak fakt otravný jsou především karikatury postav ztvárněné Romanou Goščíkovou (která zoufale přehrává a hrát vůbec neumí, ale jasně, je to režisérova manželka), Evelyn Kramerovou (afektovaná, nerealistická a strašně směšná postava - že by protivná tlusťoška měla být vztahovou rádkyní, haha, tak určitě) nebo Veronikou Žilkovou (v momentě, kdy vytáhla samopal, bylo jasný, že tenhle film bude průser). Ostatně, i Ester Geislerová je unylá jak leklá ryba, ale dobře, mohl to po ní chtít režisér. Jasně, v seznamkách jsou hodně divný lidi - ale ne karikatury. A LOVEní víc než nepovedené karikatury nenabízí. ()

Reklama

KNicole 

všechny recenze uživatele

Ach to české herectví, že? Komedie asi o tři světelné roky napřed od strašného Špindlu, přesto musím votravovat s tím, že titulní Geislerová i Evelyn mě tu v dialozích moc nepřesvědčily. Evelyn občas ještě nechtěně přehrává (taky je na samém startu herecké kariéry - a podle mě má před sebou velkou budoucnost), Ester má naopak smůlu na trochu hysterické role odkopnutých panenek v koutě. Ostatní herci v rolích milenců, nápadníků a maminek ale byli (jako vždycky) na jedničku - a speciální hold vzdávám Jakubu Prachařovi. Teď ale k filmu jako takovému. Po hrůzném zážitku v podobě pokusu Milana Cieslara o jakýsi prázdninový odlehčovák na sjezdovkách populárního Špindlerova mlýna jsem, nebudu lhát, měla seriózní obavy. Nakonec ale přišla velmi příjemná úleva. MĚLO TO PŘÍBĚH! A dokonce i několikrát nečekaný zvrat! Jde vůbec od české romantické komedie čekat ještě něco navíc? Na humor už obvykle vysoké nároky nekladu, ale i to tady párkrát celkem sedlo. Tři hvězdy bych dala, kdyby mě to bavilo. Tohle je spíš tak nějak česky "koukatelné". ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ten důvod, proč jsem si tenhle film pustil, je, že se natáčel v mých oblíbených Pardubicích (i když pořád nechápu, proč se romantické filmy nemůžou točit v mé rodné Jihlavě...), které jsem letos konečně navštívil a chtěl jsem se tak znova podívat na všechna ta cool místa, co východočeská metropole nabízí. A ona tam byla! Ehm, k filmu... Když protrpíte první půlhodinu... tak to nepřestane být méně trapný, ale nějakým (mně) záhadným způsobem to funguje... tak nějak. A proč celý tři hvězdy v hodnocení? Jedna je za příjemný doprovodný soundtrack (indie pop!), druhá, ehm, za ty Pardubice, a třetí bych si dovolil dát sám sobě, že jsem to dokázal dokoukat až do konce. I proto, že českou romantickou komedii jsem si nepustil dobrých deset let. A předtím taky ani jednou... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Karel Janák je zkušený režisér, a umí natočit dobrou a vtipnou komedii. Jen by nesměl jet na půl plynu. A to je bohužel případ i tohoto snímku. LOVEní není špatný film, a svým způsobem má i dobře rozdané karty. Jen s nimi Janák nechce a nebo v té horší možnosti, neumí hrát. A přitom stačilo tak málo, a z podprůměrné komedie jsme mohly dostat průměrnou až lehce nadprůměrnou komedii. Největší kámen úrazu je délka, která je přepálená a příběh s postavy nemají na to, aby jí utáhly. A pak je tu scénář, jenž není tak vtipný a nedokáže pořádně prodat romantikou linku obou hlavní postav. A je to škoda, protože tam ten potenciál vidím. Herci se snaží, a některé situace zachraňují, ale k čemu to je, když to pak jako celek moc nefunguje. LOVEní je obyčejná komedie, která neurazí, ale nijak extra nepobaví. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Karel Janák nutil Ester běhat po dostihovém závodišti a chtěl, aby s ostatnými přeběhla Taxisův příkop během Malé Pardubické. Točili scénu přímo v den, kdy se skutečný závod konal. (ČSFD)
  • Na otázku, jestli někdy využila seznamku Ester Geislerová, odpověděla: „Ano, právě kvůli filmu LOVEní. Stáhla jsem si Tinder, ale vydržela jsem s tím asi jen dva dny. Vůbec mi to nesedí. Dala jsem si tam fotku s polštářem pod trikem, abych vypadala těhotná a jeden ze dvou kontaktů mi napsal, že už se asi seznamovat nepotřebuju.“ [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)
  • Jakub Prachař chtěl mít jako zvířecího miláčka původně slepici, ale protože se dá těžko ochočit, zůstalo u potkana Richarda III. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno