Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

kjakob 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Zjednodušení Londonově klasice neprospělo. Celé to má zachránit Harrison Ford, ale nemá prostor ani čas, protože jeho postava se na plátno dostane někde v půlce filmu. Jako by první a druhá část filmu k sobě ani nepatřily a vyprávěli odlišné příběhy. Přitom druhá polovina filmu měla potenciál to ještě zachránit. Technická stránka je to jediné, co vám zůstane po shlédnutí v hlavě, naprosto nevyužitý potenciál předlohy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). 3. Z nejočekávanějších filmů roku 2020. Skvělá nedělní oddychovka na kterou můžete klidně vzít děti. Protože pro ně je hlavně tento film. Musím, ale konstatovat, že já, 20 - ti letý jsem se většinu času dobře bavil. Je to přesně takový pohodový ten feel good film. Co mě ale překvapilo bylo, že ti digitální pejsci vypadali vážně přesvědčivě. Je až neuvěřitelné, co všechno lze v dnešní pomocí CGI vytvořit. Za chvíli už i herci budou digitální. Jako poslední bych chtěl vyzvednout výkon Omara Sy, protože jeho výkon v mých očích zastínil Harrisona Forda. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pohodová dobrodružná pohádka která baví hlavně první hodinu, dějová linka se psím spřežením a poštou je výborná a Omar Sy naprosto zastínil Harrisona Forda, který je v příběhu absolutně dopočtu a jeho příběh je plný klišé. Začátek se mi hodně líbil, ale jakmile skončila dějová linka s poštou, hodnocení u mě šlo dolů a dolů a když se psí vejlupek dostal do vlčí smečky, už se mi v hlavě cukala jen trojitá hvězda. Ale Buck je díky bohu božan a díky kompletnímu CGI dokáže neuvěřitelný xichty a občas jsme prskali smíchem. Jednoduchá pohádka která nijak neurazí, ale v době dnešních velkopíčovin s čuráky v pláštěnkách nemá takový film v kině absolutně šanci. A taky by mě zajímalo, kdy si Ford začal skákat do filmů jen na camea.70%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budem pri svojom hodnotení trochu viac zhovievavý a ako správne podotkol aj najväčší filmovy odborník z kategórie do 21 rokov trochu ovplyvnený aj Harrisonom Fordom. Prehliadnem nielen Bucka ale aj ostatných počítačom vytvorených psov aj trochu uponáhľaný dej a na chvíľu sa vrátim do čias leď som ako dieťa hltal knihy ako Volanie divočiny, Poklad na striebernom jazere, Biely tesák či troch patráčov. Úprimne v kine pred korona krízov to mohlo vyzerať ešte o niečo lepšie ale tých cca 70% je relatívne objektívnym zhodnotením kvality tohto filmu. Vlani v tomto čase som mal za sebou už 18 návštev kina, tento rok 3 a aj keď to do istej miery ovplyvnila aj pandémia, už pri prehľade premiér na tento rok som pochyboval či sa dostanem aspoň na úroveň 11 návštev kina. V roku 2020 totižto aj Volanie divočiny bude patriť medzi tie lepšie filmy ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jack London je kráľ! Len škoda, že v tomto prípade je kráľom digitálne spotvoreného a obsahovo vykastrovaného kráľovstva. Osobne nerozumiem neustálej snahe novodobých producentov prispôsobovať literárnu klasiku (jednoduchým) potrebám popkornového diváka. Nezniesla by cieľová skupina smrť niekoľkých psích hrdinov? Ale kašlať na to, dnes mám dobrú náladu, dám tie štyri hviezdy z nočnej oblohy okolia severného polárneho kruhu... ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama