Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Šaman by mohl být dobrodružnějším filmem a možná by si ho člověk pustil i znovu. Jenže jeho hlavním tématem není hledání léku na rakovinu v prostorách džungle. Je hlavně o tom, že Robert Campbell je už tak sžitý s džunglí, že je skoro jeden z místních. A Rae to poznává na vlastní kůži. Místní zvyky, rozsáhlost džungle a její kouzlo. A asi pro diváka ani není překvapivé, kam to mezi dvěma hlavními hrdiny směřuje, je to očekávatelné. Jen ten vývoj a hledání léku nikam úplně nesměřuje. Více než šedesátiletý Connery se tu měří s mladšími místními protivníky a o dvacet let mladší Lorraine Bracco k němu úplně nesedí. Možná je škoda, že tvůrci nerozehráli a neapelovali na diváky více co se týče ničení pralesů, biodiverzity a domova místních lidí. To by mohlo být hlavnějším tématem, které se ale dostává na přetřes až na konci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Charismatický Sean Connery vs. nesympaticky se pitvořící Lorraine Bracco. Co do výpravy je to hodně komorní, ale určitá dobrodružná atmosféra z toho dýchá a ústřední příběhová linka o hledání léku proti rakovině vzbuzuje zvědavost. Upřímně ale, čekal jsem asi trochu víc. Zhruba v polovině, kdy něčím věčně posilněná hlavní hrdinka neustále někam padá a hystericky u toho ječí, mě film začal skoro až otravovat. V závěru film zase zvážní a líbily se mi vkusně zakomponované eko pointy, ovšem určitá pachuť z nesympatického komediálního prostředku zůstává. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Seana Conneryho, který opět dokazuje, že Connery není jen James Bond, nebo otec nIdiana Jonese. Lékař, vědec, samorost, který se obhroublými způsoby obrňuje proti drsnému životu v džungli. Connery je v této roli tak uvěřitelný, tak dobrý, že jenom kvůli němu dávám 4*. Za 5 ten film bohužel nestojí, i když Connery by si tu pětku zasloužil. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dr. Campbell si žije svůj poklidný život uprostřed džungle, kde mu společnost tvoří pouze zástupci domorodého kmene a pečlivě vyrovnané zkumavky. Ve značně flexibilní pracovní době šplhá v korunách stromů a odebírá vzorky, civilizací dosud nepoznané, flóry. Je blízko objevu léku na rakovinu, ale proč by měl kvůli takové prkotině někdo zastavovat kácení pralesa pro stavbu silnice? Možná proto, aby se lidstvu žilo trochu lépe, ale mějme pochopení pro soukromého investora, který nutně potřebuje plnit svůj byznys plán. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Krásná, pohodová pohádka z nádhernýho konce světa. Je to o lese, odehrává se to v lese, a ten les je tak kouzelnej, že bych se do něj hnedle přestěhoval. Na chvilku.. Pak příjde bílý muž s buldozerem a chce les sežrat. Hlavní hrdina s hlavní hrdinkou tomu chtěj zabránit, páč v tom lese našli kouzlo kouzel. A tak se to mele, až se to domele. Ale celkově je to fak fajn. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama