Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

I když dámy v hlavních rolích hrají obstojně, tento film je o někom jiném, má jen jednu star a tou je Jack Nicholson. Není třeba komentovat hraní onoho génia, všichni ho známe. Bylo by to moc jednoduché udělat film a sázet na to, že máme Nicholsona a proto budeme dobře hodnoceni, ale to není případ eastwických čarodějek. Ty mají totiž i skvělou hudbu, napětí a slušný humor. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Doufam jsem, že Črodějky z Eastwicku budou více mysteriozní a hororové a mé přání se mi splnilo pouze ve zhruba poslední půlhodině, která je co se týče mysteriozna dokonalá a na rok natočení i poměrně trikově zdařilá. Herecky nemůžu naprosto nic vytknout jelikož Nicholson je jedna z nejlepších voleb na postavu maniakálního šílence. TO už víme například ze Shinning. Dále přeměna v té době ještě mladic (Sarandon, Cher a Pfeiffer) z šedých myšek v sexuální dračice se vcelku povedla. Příjemná lehce mysteriozní komedie na pozdní večer. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou začínám zpětně doceňovat starší filmy, které bych zařadil do škatulky "neotřelé", což pro mě znamená, že se nepodobají žádnému jinému filmu (myšleno jako celek, ne téma). Spadá sem i např. Backdraft, Arachnofobie aj. Takových filmů už je dneska jako šafránu. Čarodějky jsem viděl snad už 100x a pořád mě baví. Nicholson se role ďábla ujal skvěle, na filmu je úžasné, že není nějak přeefektovaný(to už by asi dneska neprošlo), čímž působí v rámci možností uvěřitelněji. Dlouhou dobu mi unikalo, že má tenhle kousek na starost otec Mad Maxe. Těmto filmům už jednoznačně plné palby. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vášeň bez preciznosti, to je chaos.." Šílený génius George Miller touhle svou žánrově vůbec ne snadno denfinovatelnou adaptací vlastně nasazuje Updikeovi parohy a nechává stejně šíleného Jacka Nicholsona si do posledního (vz)dechu užít jeho oblíbenou polohu.. Hereckou polohu samozřejmě..;) John Updike se vyžívá ve středech - A to nemíním jen tu střední americkou protestantskou třídu, kde dochází ke střetům extrémů !! -zato extremistovi Millerovi mnohdy ani nestačí mantinely.. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Jack Nicholson opět nezklamal, zaválel na jedničku, jak je jeho zvykem. Tři hlavní představitelky zahrály také pěkně. Takže jediné, co mi moc nesedlo, byl dost ujetý příběh, kde jsem pořádně nezachytil nějaké vysvětlení schopností ženské trojice, což mi, vzhledem k tomu, co všechno dokázaly, vadilo. Hudba Johna Williamse byla bohužel také dost nevýrazná, ale celkový dojem na mě ta ztřeštěnost udělala dobrý, takže celkově lehký nadprůměr... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Jeden z natočených, no neprijatých záverov sa odohrával v bazéne, kde Jack Nicholson chodil po vode. (Arsenal83)
  • Spoločnosť Industrial Light & Magic bola najatá, aby oživila tenisovú loptičku, pretože počas tenisového zápasu porušuje fyzikálne zákony. Keď sa však ukázalo, že tri hlavné herečky nie sú veľmi zdatné tenistky, ich práva sa zdvojnásobila, pretože museli natočiť celú scénu tak, akoby herečky vedeli hrať tenis. (Arsenal83)
  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama