Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně slabá záležitost, která zbytečně rozmělňuje talent několika hereckých es. Opravdu mě příběh, ve kterém tři kamarádky podléhají kouzlu samotného ďábla, zrovna dvakrát nenadchnul. Režisér George Miller (série Šílených Maxů) natočil román Johna Updikea jako poměrně unylou a ničím překvapivou komedii.. a taky satiru, thriller, horor.. Je to přeplácané a tvůrci tak trochu tápají, na kterou stranu se víc položit. Z Jacka Nicholsona i při temnějším charakteru jeho postavy nicméně prýští totálně šílená energie. Ostatně co jiného jsme mohli čekat? Jeho potměšilý sexuální ďábel Daryl Van Horne je bezpochyby tahounem celého snímku, který ale ve své druhé polovině sklouzává v hektickém provedení do čarodějnických, fraškoidních, zdlouhavých a kdo ví ještě jakých sfér. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čarodějky z Eastwicku jsou dobrým příkiladem šťastného setkání ambiociózního režiséra, štědrého producenta, několika filmových hvězd a kvalitní literární předlohy, které dohromady znamenají nejen ve svém žánru vysoce nadprůměrný film. V tomhle případě se podařilo skloubit komediální a hororový žánr tak, že jde o vzácně vyváženou kombinaci, která funguje ve všech směrech. V naší filmové produkci máme podobné téma zpracované v ryzí komedii Alena ze 40. let. Je všeobecně známo, že jednu ženu obvykle muž není schopen zvládnout a pokud se sejdou tři, pak je na ně i sám ďábel s celým peklem krátký. Jde vlastně o nadsázku na téma věčného soupeření dvou pohlaví. Celý film je navíc podbarvený vynikající hudbou a okořeněný špičkovým výkonem Jacka Nicholsona. Tři hollywoodské veteránky ukážou, jak rychle je možné se změnit z unavených žen středního věku ve vyzývavé dračice, a věčná dělnice amerického filmu Veronica Cartwright zase ukáže ve vedlejší roli výbornou studii tradičního amerického puritánství. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

To se mu to balí, když jsou holky- venkovanky, totálně vyprahlý a nadržený. A v okolí žádnej sameček, to znamená, že každej cizinec je hotovej Belmondo, to je potom snadná práce. No, ale dostal co chtěl, ono mít tři ženský v baráku, to je potom opravdový peklo. Docela mi to přijde, jako kravina, ale ty kecy o šoustání to měly asi zachránit. Jak se vracel a měnil se, to mi přijde, že někoho šikovného napadlo, že by se mohl někdy v budoucnu proměnit, třeba ve vlka.... ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu skvělý film - ďábelský výkon Jacka Nicholsna a ještě se člověk zasměje. Na druhou stranu mi něco vadilo. Velmi podivná atmosféra, která nás filmem provázela, či tak trochu údiv nad jednáním těch "tří čaroděkek"? Proč pořád to číslo tři? A proč tři postavy vykreslené jako právě ty hodné se projeví sobě navzdory jako stejně ďábelské, stejně zvrácené jako ďábel sám? Každá zvlášť dohromady ještě víc. Ale Nicholson má aspoň šarm. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No teda slyšel sem samou chválu, a bůhví co, ale byl sem naprosto zklamán. Humoru poskrovnu (vlastně si vzpomínám jen na jeden okamžik, kdy sem se opravdu od srdce zasmál, a to jak tam pozvrací toho človíčka v kostele), naopak mi to místy přišlo až moc seriózní a hororové, Nicholson nevýrazný až hrůza (a Bartoškův dabing taky nepomáhá), zbylé herečky jakbysmet... Jednou a Dost. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Susan Sarandon přišla s nápadem, že poté, co se její postava Jane vášnivě pomiluje s ďáblem a dojde tak k její proměně z ušláplé paničky, by její vlasy měly být divoce nepoddajné. Producent Jon Peters (bývalý kadeřník, mimochodem) si tento nápad zamiloval, ale problém nastal, když se začala řešit paruka pro Susan. Nakonec situaci zachránila Cher (Alexandra), která dala Susan hustou kudrnatou zrzavou paruku z vlastního koncertního fundusu a zlaté šaty, které na sobě nakonec Susan má ve scéně, kdy létají nad bazénem. (Dixieboy)
  • Cher bola ponúknutá úloha Jane, ale radšej si vybrala Alexandru, rolu, pre ktorú bola najatá Susan Sarandon. Sarandon zistila, že bude hrať nakoniec Jane, až keď sa objavila na natáčaní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama