Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Morholt 

všechny recenze uživatele

-MOŽNÉ SPOILERY- Ono to dost dlouho působí jako klasická podvodnická záležitost, ve které si starý podfukář vyhlédne bohatou vdovu zralou tak akorát na obrání. Hraje se vlastně jen o to, jestli to skončí romantikou a kriminálník se do své oběti zamiluje, anebo se ze zdánlivě naivní vdovy vyklube intrikánka, která má podobné zločinné plány. Pro obě dvě možnosti svědčil i relativně odlehčený tón, který vydržel i několik docela drsných momentů. Nicméně ve chvíli, kdy se film ponořil do hluboké minulosti, získal příběh thrillerový nádech a především úplně nový rozměr a Condonovi budiž ke cti, že ten přechod zvládl naprosto přirozeně. Závěr, který úplně odkryl karty, byl sice malinko překombinovaný, ale mohlo to být horší. Nicméně poslední multikulti sekvenci si tvůrci mohli odpustit. Co se herců týče, tak tady byla všechna očekávání naplněna do mrtě a dívat se na Helen Mirren a McKellena je prostě zážitek. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokonalá lož stojí na hereckých výkonoch McKellena a Mirren. Je to otrepaná fráza, ale ak by som si pri stvárnení týchto postáv a pri tomto inak nijak výnimočnom scenári predstavil čo i len menej špičkových hercov, mohol z toho byť iba tuctový mindfuck triler. Našťastie sa tak nestalo a my sledujeme na plátne perfektnú kombináciu romantickej drámy, revenge trileru a psychologickej štúdie dvoch starých ľudí, ktorí si toho prežili v živote skutočne dosť a chceli by ísť do hrobu ako-tak vyrovnaní sami so sebou, respektíve ešte viac prachatí. Neustále budete premýšľať, aké pocity cítite k Royovi a to aj napriek všetkým svinstvám, akých sa dopustil. Je to samozrejme zásluha McKellena, ale nejde o ten typ "rošťáckej" postavy, ktorú máte aj napriek nedostatkom radi, tu sa kope vážnejšia liga. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5 Od začiatku mi mnoho vecí v zápletke pripadalo značne naivných. Neskôr sa síce veľa z toho vysvetlilo dejovým zvratom (pomerne ľahko predvídateľným), ale tá pachuť naivity stále ostala. Inak to má celkom dobrú, napínavú atmosféru, príjemnú hudbu Cartera Burwella a výborných hercov v dvoch hlavných rolách, ktorých herectvo je na takúto snímku hádam aj škoda. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou výtečných ústředních herců to vytahuje z vod šedého průměru. Průser tohoto filmu je jeho doslovnost, ale hlavně žánrová neucelenost. Není to ani komedie, ani drama, ani thriller. Je tu jen silně patrný dokonale nevyužitý potenciál v příběhu. Jehož devizou není jen již zmíněná doslovnost, ale i fakt, že největší zvrat ke kterému celý film směřuje, odhadnete zhruba tak v polovině filmu a pak už jen čekáte kdy to přijde. Oddychová jednohubka, ke které není třeba se vracet a za zhlédnutí stojí jen pro McKellena a Mirren... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

První polovina vypadá jako pozorování "šmejdů" v akci než jako napínavé krimi. Druhá polovina si začíná hrát s fantazii, kdy nic nebude takové jaké se zdá a s postupným přibýváním času se mi líbila ta zamotanost a jak se nakonec z toho všeho vybruslí. Oba hlavní herci dělají co můžou a dělají to dost dobře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)

Reklama

Reklama