Reklama

Reklama

Železničářská pohádka o tom, kterak se čertovi zalíbila Bětuška a mašinky... Mladý čert Fadrius (F. Staněk) má na pekelné univerzitě složit diplomní zkoušku tím, že získá na zemi peklu duši dle obdrženého dotazníku. Vydá se tedy na místo určení – obec Dražice v Čechách. Pokouší se o duši báby Kolejačky (B. Vikusová) a traťmistra Doubka (Z. Řehoř). Zamiluje se ale do jeho dcery Bětušky (S. Laurinová). Doubek mu ji ale nechce dát….. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Nic nejste! K ničemu se nehodíte! Ale to je to pekelné školství! Mazlíme se s vámi, vzdělání vám dáváme a nic, nic, nic!" Trošku slabomyseľne pôsobiaci čert Fadrius Staněk vyrazí do ľudského sveta zložiť diplomovú skúšku v podobe získania duše hriešnika. Osciluje medzi po trati chodiacou babkou bylinkárkou Vikusovou a traťmajstrom Řehořom, aby sa nakoniec zakukal do dcérky Laurinovej a železnice ako takej. "Kde jsou ty časy, když se lidi bez dlouhejch cavyků strkali do pytle a šmytec!" Hodne vtipná rozprávka v roztomilých papundeklových kulisách s vynikajúcim Sovákom ako profesorom pekelnej univerzity. Štyri kýchnutím zapálené stodoly. "Z chudých holek zlatky taháš a darmo jim hlavy blázníš a to je horší, než chůze po trati!" ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jednu za Sovaka. JInak je to teda bidny... Hlavni postava-cert-hraje jak dement. Mozna to melo byt jakoze "roztomily", ale je to spis creepy... :( ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je trošku s podivem, že čert původně neodhalí skutečného neřestníka a dokonce se sám pokusí o sabotáž. A to vše už s tím, že je zamilovaný do Sabiny Laurinové. Kdo by se do ní tehdy nezamiloval, že? Díky dobrému obsazení a slušným kulisám je pohádka snesitelná i když pravdou je, že hloupost čerta bere dech i s ohledem na další fakta. Ale naštěstí vše dobře dopadne.... ()

Andrmen221 

všechny recenze uživatele

Pět za Sováka. A přitom taková blbost. Oproti dnešní době je to stejně gold. Bába Kolejačka je pěkně vostrá svině :D ()

Reklama

Reklama