Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě je to slabší než jednička a to především co se scénáře týče. Popravdě začátek mě vůbec nebavil a měl jsem sto chutí to vypnout. Taky moc nechápu tvůrčí krok posunout film do budoucnosti. Nápad s planetou „nesmrtelných“ byl dobrý, ale to bylo tak všechno. Naštěstí se po zázračném omládnutí vrací starý dobrý Lambert a průměrnou kvalitu zachraňuje jak jinak než Connery. Kdyby se tu však neobjevil, tak se film koupal v odpadních vodách. Ani se nedivím, že chtěl být Mulcahy vyškrtnutý z titulků – taky bych se za takové zprznění „jedničky“ styděl. Dám průměrné hodnocení, ale se zavřenýma očima. ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

z tajemnýho horala se stal jakýsi mimozemšťan a sympatická poetika prvního dílu šla do kelu... dvojka highlandera má pro mě stejně podivnou proměnu oproti prnímu dílu, jako měla dvojka šílenýho maxe.. jedna hvězda za minipřipomínku queenů a náramně vtipnou scénu v letadle, která by však daleko líp zapadla v bláznivý střele.. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi som iný, ale mne to nepripadá až také strašné. Film má síce nedostatky, a je ich dosť ( triky, herecké výkony - až na Conneryho - , dialógy ), nejaké tie nelogičnosti a absurdnosti ( MacLeod má na fotke ženu, s ktorou žil v 16stom storočí !!!), ale má moje sympatie. Nebyť týchto nedokonalostí, dám mu hviezdičku naviac. A ani mi nevadí, že urobili z MacLeoda ufóna. Sci-fi spektákel s úžasnou výpravou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Země už není taková jako bývala. Když se na konci dvacátého století začala rozpadat ozonová vrstva, MacLoad pomůže vytvořit bezpečnostní štít, který celou planetu chrání před zničujícími paprsky. Po letech ale ekologická teroristka Louise zjistí překvapivou věc - štít už není potřeba, ozónová vrstva je opět v pořádku, ale Společnost, díky svým obrovským ziskům z provozu štítu tajemství nenechá uniknout. A tak kontaktuje zestárlého MacLoada, aby jí pomohl. Ten díky zabití dvou nájemných vrahů opět získává svoji sílu, a za pomoci starého přítele Ramireze se pokusí štít zničit .. První Highlander - ač taky nebyl kdovíjak intelektuálně zajímavý film, měl alespoň své kouzlo. Samotný námět, hudba - to vše udělalo z prvního Highlandera film, na který se nezapomíná. Naopak na to, že jsem viděl Highlandera dvojku, bych chtěl co nejdříve zapomenout - slátanina od začátku do konce (několik příběhových linií se prolíná bez ladu a skladu - jednu z nich si po letech Christopher Lamber střihl znovu v béčkovém Absolonu, a nutno říct, že ten dopadl mnohem lépe), po vizuální stránce se film od jedničky taky nepolepšil, a ani ta hudba už není to co bývala. Jednu hvězdičku dávám jen za přítomnost Seana Conneryho, a hlavně za bezpečnostní video v letadle, což je bezkonkurenčně nejlepší scéna tohoto filmu.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčný komický mindfuck. Ozónová diera, starý MacLoad, vzdialená budúcnosť, ešte vzdialenejšia planéta, Shakespear, dobové kostýmy, komická škótska angličtina, ekoteroristi, megaštít okolo Zeme, hnusná Korporácia... riadny dojazd crackových 80s. Zo všetkých tých bizarností si ale vyberám Christophera Lamberta zamaskovaného, aby vyzeral na 70 a mumlajúceho, akoby mu práve niekto nakopal gule. Jeho herecký "koncert" je epic fail takých rozmerov, že zatváram obe oči a dávam brutálne nadhodnotených 60%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)
  • Režisér Russell Mulcahy byl tak frustrovaný z toho, že byl v pozdějších fázích jeho vliv na projekt minimální, že nechtěl být uveden v titulcích. Ve smlouvě měl však zakázáno, aby jakýmkoli způsobem útočil na film před premiérou, jinak by proti němu bylo zahájeno soudní řízení. A tak zůstal v titulcích zachován. I Christopher Lambert byl z filmu znechucený, konkrétně ze změn ve scénáři. Chtěl z projektu vycouvat, ale smlouva mu to neumožnila. (tyzmrde)

Reklama

Reklama