Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I psychologické drama se umí umět napsat a natočit, nepomůže jen vyhrocená situace, jakou je rodinu ztráta jediného syna - zabil se při havárii na motorce. Jeho rodiče však vůbec neznají dívku, která přežila, nyní ošetřována v místní nemocnici. Zejména čestný a zásadový otec, představený jako vzorný pracovník a odpovědný funkcionář, se nedokáže smířit s její povrchností a ledabylostí, s pochybnými životními hodnotami... Výsledkem je těžkopádné ponaučení, které přesvědčuje, že jedině komunistická morálka dokáže spasit člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Rafinovaně pojatá komunistická propaganda s dost podivným chováním postav (celý příchod Jany do domácnosti je strašně nepravděpodobný). Chápavý pohled našich předních soudruhů na některé mládežníky, kteří zatím mají trochu problémy při hledání těch správných hodnot... Herci to zahráli dost slušně, ovšem ani nevím, jestli je za to vlastně chválit. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Už je to nějakou dobu, ale pořád si pamatuju, jak to bylo zdlouhavý. Skoro jako Milenci v roce jedna, jen ještě nudnější a utíkající do prázdnoty. Tý psychologie tam moc nebylo, natož nějakýho dramatu. Což asi není celkem překvapení, protože sředobod zápletky nebyl celkem nikam rozvinut a přišlo mi, že se to vlastně plácá pořád na jednom místě, nic dalšího oproti první půl hodině z toho vlastně nevylezlo. Kromě některých mě nerozluštitelných motivací postav a toho nevyhnutelného. Podle mě se naprosto nepodařilo ani budování dramatu ani vyznění, dokonce mi návaznost některých scén připadala až náhodná a jako pěst na oko. Docela mě bavily herecký výkony, ale nikoliv postavy. A Eva Sitteová má hezkej zadek. Celkově to ale za moc nestálo. Dokonce to bylo tak slabý, že by i propagandu jeden pohledal. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Průměrné psychologické drama, kdy rodiče přijdou o jediného syna, když se jim zabije na motorce. Jeho zdánlivá přítelkyně zůstává na jejich popud u nich a najde si práci. Jenže nedůvěřivý otec si stojí za svým, že jim dívka něco zamlčuje. Postupem času ale k sobě najdou cestu a dívka se přizná... 50% ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět byl rozmělněn poněkud zkratkovitou vykonstruovaností a z toho vyplývající povrchností a nepřesvědčivostí. Trošku to napravil jen závěr "do ztracena". Ideologická příměs byla puncem doby vzniku filmu, ale nebyla naštěstí pro film nijak podstatná a určující. Ostatně v řadě dnešních snímků je to obdobné, jen s opačným znaménkem. Motivace zalíbit se těm u moci nebo penězovodů je zkrátka všudypřítomná v každé době a jen málokdo se jí dokáže nebo dokonce chce vyhnout, alespoň v malých českých poměrech. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

I kdyz jsem zakladni premisu asi uplne neprijal (resp. tezko se ztotoznim s napadem, ze kluk jedinacek se zabije na motorce a jeho rodice si domu nastehuji zranenou spolujezdkyni, kterou skoro vubec neznaji, a staraji se o ni jako o vlastni...), musim uznat ze jde o velmi dobre sedmdesatkove drama. Jak moc mi chybi herecky jako byla Galatikova... 3+ ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen ve Vlašimi. (petr.trep)
  • Štěpán (Oldřich Kaiser) má v pokoji japonský kazetový magnetofon Sanyo RD-4300 z let 1972–1978. Nový stál v NSR 980 marek a při přepočtu na koruny to byl tehdy průměrný roční plat občana Československa. (sator)

Reklama

Reklama