Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (868)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider to u mě neměl snadné. Už když jsem vidět první fotku mi bylo jasné, co to bude zač. A nelíbilo se mi to. Nakonec mi ani tak nevadil chlápek s hořící hlavou na motorce, jako spíš nesmyslný děj, motorka jezdící po vodě a neuvěřitelně špatná herečka hrající Riderovu lásku. Nikolas Cage a jeho hlášky jsou silnější stránka filmu,což je s podivem, ale celkově je to neuvěřitelně... smutné. Navíc ty příšerné triky a hrozná hudba... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Že sa na panďulákov s horiacimi hlavami nechodí kôli príbehu je mi jasné, že budú mať nejakú tú traumu, aportujúcu motorku a nebúde chýbať mentor šedivý vlas a nevinný kučeravý černoušek prežijem. Ale aby som čakal hodinu 20 na prvú "akú-takú" akciu je silná káva aj na človeka, ktorému sa páčil Daredevil. Trapné, smiešne, bez nadsádzky ani o pol hviezdy lepšie ako tragický Covenant. Že komix, pche. 30% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Udělat z comicsové předlohy romantickou komedii s minimálním citem pro originál? Tak přesně tohle udělal Mark Steven Johnson s Ghost Riderem. Neskutečně zkratkovitý a nevhodně komediální film, který zachraňuje především druhá půle, kdy se konečně dostane ke slovu Ghost Rider, který se jako jediný podobá svému předobrazu z comicsu, tudíž je správně temný a drsný. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní tejto snímky mnou preletela jedna otázka: ,,Mám vôbec rada komiks?" Došla som k záveru, že áno, pretože to by som v tom prípade nezbožňovala Batmana a iných kultových hrdinov. Dokážem tolerovať filmy prispôsobené len na efekt a sama sa takým filmom nevyhýbam. Ale čo malo, preboha, znamenať toto?! Ak si režisér myslel, že divák čoby inteligentná osobnosť tešiaca sa na plnohodnotný zážitok, je schopný uspokojiť sa len s výdatnou porciou pekných (a postupne otravných) trikov, tak musím skonštatovať, že "divácky" záujem nebral tak celkom vážne. Jeden z tých filmov, pri ktorých by som s radosťou ignorovala pocit, že to celé vzniklo len ako obyčajné dvoj-hodinové pobavenie bez štipky relevantných nápadov, postrehov a inteligentného scenára. Ani filmový labužník nemôže "skúsnuť" všetko. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mark Steven Johnson je přímo neskutečný babral. Zmršil snad všechno z čeho se dalo vykřesat napětí a temnota komiksu. Jediné co křesal on, byli vtípky, některé přiznávám byli někdy dobré, ale většina spíš ne. Cage si roli užil, jen co je pravda a jeho přehrávání (muselo to být úmyslné jinak si to nedovedu vysvětlit) je místy i zábavné. Triky se moc nepovedly. Na to, že se na nich pracovalo přesčas je to vlastně docela žalostné. Většina démonů vypadá digitálně až běda a sám Ghost Rider má občas velké rezervy. Je tu sice pár "must see" věcí (ghostrideří motorka a kůň jedoucí bok po boku), které se povedly, ale na to jaký potenciál GR měl je to moc špatné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Johnny (Nicolas Cage) se po první proměně zraní na lopatce, ale když se večer prohlíží v zrcadle, zranění není vidět. (GreatestFan)
  • Film bol prvýkrát oznámený v roku 2000 na festivale v Cannes, no kvôli finančným ťažkostiam sa začal natáčať až v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Ve scéně, kdy Ghost Rider (Nicolas Cage) odjíždí z policejní stanice, je možné všimnout si, že z poničeného neonového nápisu "garage" zbývají jen poslední dvě slabiky - "rage", což v překladu znamená vztek. A právě ten hlavní postava ve scéně pociťuje. (ČSFD)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama