Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Fr 

všechny recenze uživatele

Legenda o ďáblově jezdci. Každá generace prý má jednoho. Zatracence, jenž je nucen putovat a sbírat duše propadlé peklu..... Ve většině případů zdařilá výtvarná a efektní podoba, super obraz a celkem dobrá muzika. Příběh ? Nečekejte žádnou story, na kterou do smrti nezapomenete. Průměrné komiksové dílko, na které se zřejmě ještě někdy podívám. I když je N.Cage stále horší a horší. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Děj je prázdný jako láhev vodky po kolovačce na pokoji české fotbalové reprezentace, za to je plný logických chyb. Nicolas Cage tentokrát šlápnul do pořádně velkýho lejna a vyhrabat se z něj nebude tak lehký. Základním nedostatkem filmu kromě nulového děje je prachbídný záporák, lépe řečeno záporáci - i když jsou vizuálně dobře zpracovaní, nepředvedou lautr nic - vyžerou si Pohled pokání a končí. Doufám, že nečekáte nějakou choreograficky zmáknutou bitku, protože nic takové se neděje. Ghost Rider v nejlepším zatočí ohnivým řetězem nebo vrhne jeden dva plamínky a všechno je vyřešeno. Jak jen jsou ty postavy ubohé! Abych pouze nekritizoval, líbil se mi Peter Fonda v roli Mefistofela - zdaleka nejcharizmatičtější článek filmu, dále první metamorfóza Cageovy motorky má v sobě eleganci a mystičnost, několikeré obrazy jsou úchvatné (epická jízda ohnivé motorky a ohnivého oře po ztemnělé planině či scéna jízdy po mrakodrapu) a plusovým bodem je rovněž dynamický soundtrack. Vše ostatní je bohužel odpad! Eva Mendes je nudná a nehraje nic. Jak jsou některé vizuální efekty výborné, tak jiné strašně zaostávají (třeba zrovna Ghost Riderova lebka je hrozná). Tahle komiksová předělávka se nezdařila a to si film nechal otevřená vrátka pro pokračování, které vzhledem k výdělkům pravděpodobně přijde. 110 miliónů dolarů(rozpočet)/223,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Jeeee, to se to vážně nikomu nelíbí? Přece takové ty comixy většinou jsou. Má to nádech béčka a lacinosti a nechybí tomu trocha komedie, lásky i heroismu. Mark Steven Johnson tohle dobře zapracoval už do DAREDIVALA, ale GHOST RIDER je ještě o malý stupínek dál. Samozřejmě, chybí tomu technická preciznost a vyšperkovaný scénář SPIDERMANA apod., ale co byste vlastně chtěli, vždyť se koukáte na film o chlapíkovi co se mění v dvoumetrového hořícího kostlivce na motorce. A potud všechno dobrý ... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stupidní blbost s shitovníma efektama a nejdebilnějšíma bitkama co jsem kdy viděl. Všichni ti přisluhovači ďábla choděj na ghost ridera po jednom a pak jen stojej nic nedělaj a čekaj, až on je spoutá bičem... Cage je sice docela dobrej, ale jakmile se z něj stane kostra jde to totálně do hajzlu. Jediný klad je hezká Eva Mendes a fakt, že na konci Cage krosí ďábla brokovnicí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Ghost Rider ,2. Blackheart Beat ,3. Artistry in Death ,4. A Thing for Karen Carpenter ,5. Cemetery Dance ,6. More Sinister Than Popcorn ,7. No Way to Wisdom ,8. Chain Chariot ,9. Santa Sardonicus ,10. Penance Stare ,11. San Venganza ,12. Blood Signature ,13. Serenade to a Daredevil's Devil ,14. Nebuchadnezzar Phase ,15. The West was Built on Legends , ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) se do filmu tak ponořil, že spolupracoval i na scénáři. (imro)
  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) byl už jako kluk velkým fanouškem původního komiksu. V dospělosti si pak pořídil pět ghostriderovských motorek a dokonce si nechal na paži vytetovat hořící lebku. Ta ale musela být paradoxně při natáčení pečlivě zakryta vrstvami make-upu. (Pumiiix)
  • Film bol prvýkrát oznámený v roku 2000 na festivale v Cannes, no kvôli finančným ťažkostiam sa začal natáčať až v roku 2005. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama