Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Úvod síce taký rozpačitý, ale potom sa s komickými situáciami a hláškami roztrhlo vrece - Ferrell vo svojom živly. Koniec síce po humornej stránke už stratil na sile, no humor zase vystriedala romantika a taký správny rozprávkový koniec. A nevadí, že bol strelený, dievčatá sa zabavili. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Titulnú úlohu vo filme vytvoril dovtedy prevažne televízny komik Will Ferrell, ktorý sa po jeho diváckom úspechu stal populárnou hviezdou. V úlohe otca sa objavuje James Caan a úlohu zamestnankyne obchodného domu hrá Zooey Deschanel. Snímku režíroval niekdajší herec nezávislých filmov Jon Favreau, ktorý sa medzitým stal úspešným tvorcom hollywoodskych blockbusterov. Dalo by sa jednoducho povedať, že to je tak infantilné a hlúpe, až je to jednoducho skvelé. Will Ferrell úlohu naivného vianočného škriatka zvládol skvele, ja som mu to veril. Ak sa chcete len pobaviť a máte radi Ferrella, tak odporúčam. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je proste..... Will Ferrell a pokiaľ sa vám jeho "suchý" humor páči, osloví vás aj jeho Elf. Pokiaľ nie, čo by ma vôbec neprekvapilo, tak vás proste neosloví ani v tejto úchylnej gay úlohe. Ale nás chlapov viac zaujíma elfí sexy obleček Zoey Deschanel a jej blond preliv. Spočiatku prekvapivo vtipné, postupom času stále viac a viac cukrovinkovo vianočné. Raz za čas, pod vianočným stromčekom s deťmi, prečo nie. Čudujem sa, že to nebolo u nás v kinách, pretože to malo prekvapivo vysoké tržby. Product placement: Nike. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne tak to už je moc, americké továrny na filmy si už vymíšlí filmy na které se nedá už ani dívat, vypovídá o tom i tento film, který je velice přehnán a nadsazen s vánoční tématikou, myslím že je příběh velice přehnaný a nezábavný. Ferrella nemám moc rád a kdyby mě znal tak řekne to samé o mě :-). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tradiční a očekávatelný přeslazený konec, ale jinak docela vtipné scénky, které překvapivě nevyužívají lascivní ani fekální humor, ale snaží se o určitou komiku (obrazovou, situační, slovní) a často to funguje a pobaví. Na nějaké zhlédnutí jednou za čas třeba během vaření oběda docela slušný snímek. Btw, neřekl bych, že za tímhle filmem stojí částečně tým, který natočil The Big Empty. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa scénar prvý krát objavil v roku 1993, hlavnú rolu mal hrať Jim Carrey. (ladko)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama