Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle jednoho z nejznámějších románů bratrů Strugackých. Lidstvo třetího tisíciletí dokázalo vyřešit většinu svých problémů a vydává se hledat další civilizace. Výzkumný tým na oběžné dráze nad planetou Arkanar sleduje život na planetě na velkých obrazovkách. Používá k tomu kamer v očích průzkumníků převlečených za významné osobnosti místní společnosti, která je na úrovni našeho temného středověku. Jeden z průzkumníků, Anton - na Arkanaru Rumata, stojí tváří v tvář krutosti a nespravedlnosti před otázku, zda porušit zákaz vměšování do záležitostí místních obyvatel, nebo zda na pomoc těm osvíceným použít nejmodernější pozemské zbraně. (MI-380)

(více)

Recenze (26)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Večná škoda, že jednoduchý príbeh je vyrozprávaný pomerne chaoticky. Našťastie som sa v jeho záverečnej fáze dočkal presne toho, čo som od sovietsko-nemeckej osemdesiatkovej sci-fi očakával. Je to taký ruský Highlander, Edwarda Žentaru si budete mýliť s Christopherom Lambertom nie len kvôli ich divokým hrivám. Chvíľami ambiciózne sci-fi, chvíľami kúzelné guilty pleasure, chvíľami šeď. Ale tá druhá charakteristika u mňa prevažuje a som rád, že som toto menej známe dielko spoznal. No a sú tu tri pre dej dôležité neopozerané krásky, čím sa film v pohode doťahuje aj na Barbarellu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´Trudno Byť Bogom! Ne zrovna velký rozpočet, ne zrovna velký počet komparzu, kulisy které jsou všechny jednobarevné a polorozpadlé (což třebas při scénách na královském dvoře působí poněkud nepatřičně a to obzvlášť, pokud se porovná se scenériemi jinými, kde to u chudiny vypadá v podstatě stejně). Ono to ale vůbec nevadí, příběh samotný je nosný, herec v hlavní roli mě bavil, šedomodré vlasy/paruky postupem času vypadali čím dál lépe a zábavněji... Jen bych možná pokrátil stopáž o pár minut v druhé polovině filmu, která by mohla vnitřnímu přerodu postavy xy (nebo také postav, nebo koně, nebo kamene, nebo také vědra na vodu - antispoiler, ha!) sloužit lépe. Závěr krásně funguje a já se jdu zbičovat kabelem od napájení mého počítače, protože jsem ke své smůle ještě nečetl předlohu, kaji se, já bídný červ. ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Perou se ve mě dvě protichůdné věci: moje láska k sci-fi a odpor k historickým filmům. Proto jsem si i tento film nechával "na později", protože mě dvouhodinová stopáž historického dramatu s prvky sci-fi odrazovala. Nakonec mě výsledek vcelku pozitivně překvapil. Minimalistická výprava filmu není vůbec na škodu, právě naopak. Předlohu jsem zatím nečetl, ale pustím se do toho, protože téma mě chytlo. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ani polsko-rakousko-rusko-francouzské "herectví" nezničilo sílu předlohy... Svým zvláštním způsobem v osudovosti dost jiné, ale myšlenkou nakonec poměrně věrné mému oblíbenému románu... Btw. proč tu v "hrají:" je pár osob, ale nikoli představitel hlavní mužské ani dvou hlavních ženských rolí, to nějak nechápu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh tohoto euro-science fiction. Naviac je dobrodružne a sem-tam aj komicky ladený, takže nudit určite nebude. Spracovanie je obstojné, herecké výkony už veľmi nie. Celkovo ale cítit poctivé prevedenie z knižnej predlohy, teda na akú Západné Nemecko a Sovietsky zväz vtedy mali. Hodnotenie: 65% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra se měla původně konat 27. 7. 1989. Režisér ji však z důvodu nespokojenosti se střihem přesunul na 25. 1. 1990. (Hans.)
  • Náklady na film se vyšplhaly z původních 16 až na 50 milionů německých marek. (Hans.)

Reklama

Reklama