Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

:))) Tieto old school sračkové céčkové horory mám proste rád! Jednotka bola nič moc a dvojka je ešte viac nič moc...Ale je to celé také guilty pleasure až to bolí..Logiku a nejaké súvislosti nehrozia ani v náznakoch, celé je to tak dementné, že dám ruku do ohňa za to, že toto by napísala a zrežírovala aj priemerne inteligentná opica...Atmosféry to tiež veľa nepobralo, slasherové vsuvky sú také ako by ich robila asistentka tej opice čo režíruje...Ale inak je to "super" a určite idem pozrieť celú sériu :) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před nějakými osmi lety, když jsem prožíval éru Pátků třináctého a neustále omílal těch pár dílů co jsem měl na VHS, strašně jsem si dvojku přál, ale nebyla k sehnání. Až dnes jsem si vzpomněl na ta léta a konečně napravil resty minulosti. Dnes už jsem od toho nic nečekal a ejhle. Dvojka příjemně překvapila. Scénář sice skoro bez nové myšlenky, ale i tak. Přišli, Slyšeli, Nevěřili = zemřeli. Nevěřil bych tomu, ale dvojka se mi líbila víc než jednička, Některé scény sice jak přes kopírák. Pár nelogičností a v postatě už neuvěřitelnost příběhu, ale celek vyšel náramně dobře a ani chvilku nenudil. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojka výbornýho slasheru a tady už bude konečně mordovat oběti Jason Vorhees ale ještě nebude mít svojí legendární hokejovou masku. Dvojka byla na té samé kazetě od tátovýho kámoše, jednička byla z Novy a dvojka z tehdejšího programu Premiéra TV. Dvojka navazuje hned na jedničku a režie se ujal Steve Miner. Hlavní hrdinka z prvního dílu co přežila Alice (Adrienne King) je hned na začátku dvojky ale Jason si jí vyhledá a zabije. Potom se už děj odehrává opět v táboře Crystal Lake a máme tu další teenagery, už jich je víc. Hlavní hrdinka filmu se jmenuje Ginny a hraje jí Amy Steel. Druhý díl už neni tak napínavej jako první, ale je to pořád slušná vyvražďovačka. Dospělého Jasona si tu zahrál Warrington Gillette a jeho kaskadér Steve Dash. Maska je opět dobře udělaná, dospělej Jason je fakt hnusnej :D Ve dvojce má ještě místo hokejový masky na hlavě pytel. Je docela divný že z Jasona udělali mlčenlivýho, když v jedničce jak se topí řve o pomoc. Jason furt mlčí stejně jako Michael Myers. Vraždy dobře udělaný a gore taky ujde. Dvojka je pořád fajn díl ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost.Klasická ukázka děravého scénáře brutálního béčka z 80sátých let.Jsem béčkař,ale razím heslo i béčko se musí umět a musí v sobě něco mít.Žádná atmosféra,příšerná hudba...fakt příšerná,tupé dialogy,nezáživné smrti,Jason v hadru na hlavě...těch lidí k zabití...těch možností!A čeho se dočkáme?Ničeho :-) 1* hvězdu za slide vozíčkáře a Jasonovo proběhnutí před autem.Jinak další důkaz toho,jak trapná série tohle je. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Hloupé, staromódní a předvídatelné. Takový je druhý (ale ne jediný) díl kultovní série Friday the 13th, který poprvé představuje dospělého a vražedného Jasona s pytlem místo hokejové masky. Ve svých počátcích to ještě není ani zdaleka takový hromotluk, ale spíš takový vraždící chcípáček. Prostě parádní podívaná ve stylu 80. let :-) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)

Reklama

Reklama