Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

claudel 

všechny recenze uživatele

Letos se s Kritiky naprosto shoduji, avšak nerozumím tomu, že pokud odstraní kategorii za vedlejší roli, dostane Tomáš Magnusek přednost před Miroslavem Donutilem, Janem Jankovským nebo Otakarem Brouskem. To působí nesmírně přehnaně jako celý tento film. Přiznávám vám mu plus, že jsem se alespoň nenudil. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vydarené momenty by som spočítal na prstoch jednej ruky. Hviezdou filmu nie sú dvojica Štáfek / Kozub, ale skvelo vystihnutý youtuber nižšej cenovej skupiny Magnusek. Hlavný prúser, okrem častých hluchých miest bez väčšieho nápadu, je obsadenie ženských postáv. Martina Babišová a Andrea Daňková mňa nudili až otravovali. Je fajn, že sa v ČR niekto pustil do žánru naschvál, vedome béčkovej komédie až paródie, ale ja som sa za celú dobu nedokázal naladiť na tunajšiu vlnovú dĺžku. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Civí do obrazovky, afektovaně cosi ječí a pak na základě sázky pozřou třeba nějakou potravinu, kterou bytostně nenávidí. Youtubeři jdou opravdu mimo mě. Pánové Kozub a Štáfek, to je jiná káva. Jenže jejich kariéra se pomalu chýlí ke konci, navíc jedno z jejich prankových videí nedopadne úplně fajne. Zatímco jeden je dál ucho, druhý by rád zkusil něco serióznějšího. Téma se nabídne během cesty po naší rozkodrcané D1, kdy se stanou svědky zvláštní nehody poblíž Devíti křížů: pochmurného místa se symboly víry opředeného mnoha povídačkami. Výsledkem je buddy komedie s prvky hororu, kdy po desítkách minut hláškování přijde i nějaký ten příběh o snaze natočit důstojnější dokument a o rozpadajícím se kamarádském vztahu. Tvůrci slušně parodují všemožná žánrová klišé, navíc divák netuší, co přijde za chvíli. Jen to klidně mohlo trvat něco přes hodinku, protože to v druhé polovině poměrně drhne. Každopádně chemie mezi Štáfkem a Kozubem je skvělá, Radomil Tomáše Magnuska pak snad ještě lepší. V téhle herecké poloze á la jak podomácku vyrobit realisticky vypadající hovno je skvostný. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Gore por*o, krev, hovna, Jarda Kovář a Nedvědi :D. Jsem fakt rád, že se do toho pustili a že se v Česku začínají dělat i tyhle žánrové projekty, na které holt český fond moc nedává peníze. Každý takový film je krůček k tomu, aby se tady začali točit opravdu skvělé věci a cítím povinnost takové snímky podpořit. Má to každopádně dost chybek a je to v hodně ohledech nedotažené, musím tenhle fakt ale pro jednou ignorovat, protože občas je důležitější dílo samotné než jeho forma a to je přesně příklad Shokyho a Morthyho. Chemie Kozub, Štáfek je supr, což dokazuje hlavně poslední půl hodinka o které můžu prohlásit, že jsem se Řezal smíchy. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadá na tři hvězdy s odřenejma ušima a pak přijde nečekaně výborný finále. Hlavně první polovina je docela nezáživná, sem tam to zachraňuje nějaká hláška, ale film jako takový se rozjíždí od dortu v chladiči. Finální krvavá jízda za zvuků Nedvědů stojí za to a rozhodně zlepšuje dojem z celku. Hubenej Magnusek s debilním hlasem je taky dobrej bizár. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Park, ve kterém Shoky (Štěpán Kozub) s Morthym (Jakub Štáfek) vykonávají veřejně prospěšné práce, se nachází u klášterního kostela Nejsvětější trojice na ulici Božetěchova v Brně-Králově Poli. (no2)
  • „Komediální žánr mi nikdy nebyl cizí, avšak tentokrát je v příběhu mnohem víc legrace než kdy dřív. Chemie mezi Jakubem Štáfkem a Šťepánem Kozubem je doslova podmaňující a nemohu se na jejich výkon před kamerou vynadívat,“ prohlásil režisér Andy Fehu. (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama