Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Štěpán s Kubou jsou sympatický kluci a natočili něco, co je prostě bavilo a já na tom musím ocenit dvě věci. Není to točený na sílu, ale s lehkostí buď vem a nebo nech bejt. Já vzal a bavil jsem se, pravda první půle vítezí nad druhou v zábavnosti i když bitka ve sklepě má taky solidní úroveň, to každopadně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zadna mega pecka se nekona, ale na cesky pomery to je fakt hodne prijemna zmena. Film nejvic sazi na hlavni postavy a Stafek s Kozubem jsou sice lehce dementi, ale zaroven super sympataci, takze celej film v pohode utahnou, navic mluvi, jak jim zobak narost, jenze zatimco ve vetsine ceskejch filmu ty sprostarny tak maximalne cloveka tahaj za usi, tady to zni naprosto prirozene. Pribehove to je spis sled scenek, coz je ale dany i tim, ze vetsina postav tady jsou youtuberi. Skoda, ze zatimco v prvni polovine to je smrst skvelejch foru a hlasek, v druhy uz filmu trochu dochazi dech a zacnou se na sebe vrsit hluchy mista, ke konci to do sebe sice vsechno zapadne, ale rozhodne by to scenar jeste chtelo poladit. Ale zase na druhou stranu zaver filmu spis sazi na krvavy sceny, ktery jsou hodne fajn a davaj vzpomenout na Choking Hazard. No a cely to je natoceny jak neco mezi domacim videem a klasickym ceskym filmem, na kterej nebylo moc penez, ale vzhledem k zanru to vubec nevadi. A na zaver jsem si nechal jednu specialni pochvalu, naprosto ultimatni pablb Tomase Magnuska Radomil, s nim co scena, to perla. Takze za me vlasne spokojenost, znova uz to sice videt nepotrebuju, ale pobavil jsem se. Slabsi 4*. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mno, tak tohle byla těžce nejednoznačná záležitost. Myslel jsem, že půjde o vcelku přímý útok na bránici, ať už bude jeho kvalita jakákoli, ale nebylo tomu tak. Po část stopáže jsem se docela nudil, jindy jsem se vcelku bavil, ale že bych se smíchem plácal do kolen, to nehrozilo. Štěpán Kozub byl svým výkonem minimálně o parník před ostatními, málem jsem ale odpadl, když mi došlo, komu u mě připadlo druhé místo. Tomáš Magnusek!!! Tento neumětel a po Mistru Troškovi druhý nejhorší český režisér v mém osobním žebříčku, mě svým hereckým výkonem úplně rozsekal. Takže abych to nějak shrnul; film mě nikterak neohromil, ale vlastně ani neurazil a dvojice Kozub/ Magnusek mu ten lehký nadprůměr zajistila. Já tomu furt nevěřím. Tomáš Magnusek!!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nasraně jedné multivykrádačská, semiamatérská, neoriginální a kapku retardovaná dementérie pro mentálně zaostalé mileniály a patologické tytrubkáře, kteří nemají přehled, kam všude chodil Endy nakupovat, jíž tu slaboduší smíšci a experti na debilní a neomarxistické parodie z Prímy Hnooj dělají patrně placenou reklamu. Ale Cival s tím. Na straně druhé je ta partička beznadějných mladých neherců s přeqapivě skvostně posazeným Kovym Magnuskem, jemuž ten Buchenwald evidentně prospěl nejen tím, že už nemusí mít na podlaze hajzlu zrcadlo, mocně poháněna jako vždy sqěle namazaným kozubeným kolem. A každá šance pro Štěpu vymanit se ze současných zoufalých mírových ultratrapáren a posunout se do vyšších lig, kam bezesporu a zaslouženě patří, se počítá! Má to v té sice zjevně entuziastické, ovšem poměrně nevtipné plagiátorské šedi i tři, ano slovy tři, naprosto vytuněné, nahlas smějitelné frky a je to rozhodně o třídu až dvě výš, méně degenerativní a rakovinotvorné než libovolná soudobá kinopícnina pro hovada s Langmajerem, Hřebíčkovou, Krajčem a dalšími bulvárně žumpoidními zaprodanci kulturního armagedonu (Tudy taky ne, Štěpáne!). Tudíž přenádherná trojka a příště bych prosil do těch vyrachtaných tytrubkových dementizérů už tak dementních potratů dělnické třídy ještě mnohem ostřeji! ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Fajnové pokoukáníčko. Po dlouhé době česká vtipná komedie, ze které na člověka nedejchá zoufalství z nefungujícího manželství a syndromu vyhoření. Pokud bych měla říct oblíbence mezi mladými českými herci Štáfek by mě napadl mezi prvníma, takže jsem nebyla překvapená, že mi byla role Morthyho sympatická. Mile mě překvapil Kozub. To samé se bohužel nedá říct o dámském obsazení, což mě mrzí, ale role Sáry mi neuveřitelně lezla na nervy a její chování mi nepřišlo ani kapičku vtipný a to je dle mého škoda, myslím si, že i taková rádoby nafrněná nanynka se dá (nechci ani říct zahrát, protože to nebyla jen vina herečky, řekněme prostě vymazlit a doladit) vtipně a ne jen trapně. To je ale jediná vítka co mám, zasmála jsem se, dokonce mi tam sedl i ten finální masakr, i když tenhle styl srandy nemusím. Celkově je to pohodový pokoukání a jsem ráda, že můžu pochválit českej film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film pojednává o záhadě devíti křížů, které se nacházejí u obce Lesní Hluboké v okrese Brno-venkov, na silnici II/602, nedaleko exitu 168 dálnice D1. V blízkosti je hotel Annahof (původně motorest Devět křížů). Avšak místo s devíti kříži, které vidíme ve filmu, se nachází na zcela jiném místě – na lesnatém jižním svahu nad obcí Nedvědice, cca 35 km od křížů u dálnice D1. Zde se také nachází hotel Myslivna, v němž probíhalo natáčení. (no2)
  • V čase 1:28:00 je slyšet známý zvukový efekt, tzv. Wilhelm scream. (NiWi)
  • Park, ve kterém Shoky (Štěpán Kozub) s Morthym (Jakub Štáfek) vykonávají veřejně prospěšné práce, se nachází u klášterního kostela Nejsvětější trojice na ulici Božetěchova v Brně-Králově Poli. (no2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama