Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém jsem vyrostl. Počítačoví machři z BBC použili ve své době nejmodernější technologii a naservírovali nám nádherný seriál o životě v druhohorách. Spolu se skvělým příběhem divákovi ukázali, jak tehdejší život vypadal a vytvořili tím jeden z nejlepších dokumentárních seriálů všech dob. Dočkal se ještě několika bratříčků - Putování s pravěkými zvířaty, Putování s příšerami a další - ale i přes své zjevné kvality ani jeden z nich nedosáhl dokonalosti putování s dinosaury. ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost mého dětství. Mne i spoustu mých kamarádů tento seriál pevně přesvědčil, že být paleontology musí být to nejlepší povolání na světě. Nejen vás tento seriál seznamoval s mnoha informacemi, ale díky charakterům a příběhům byl tento dokument mnohem osobnější (bylo mi líto každého pitomého Diplodocuse!) a všechny znalosti se lépe vstřebávaly Když se na něj dívám dnes, trochu mne do očí praští ona počítačová grafika, na kterou máme rok co rok vyšší nároky, ale tehdy to byla špička a jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké jsem kdy viděla. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

OK, je mi jasné, že z kostí dinosaurů se dá vyčíst, jak byli velcí a jak vypadali. Ale to, jak nám tvůrci s naprostou suverenitou předkládají chování a zvyky dinosaurů, už je moc. Připomíná mi to seriály typu Kriminálka Las Vegas, kde z bláta na botě určí, co měl dotyčný na večeři a jak rychle to sousto kousal. Kdyby se to aspoň neprezentovalo jako dokument, ale pouze jako příběhy o dinosaurech..... Jedna hvězdička za triky. ()

SacRoS 

všechny recenze uživatele

re freshmaker: Už nehoubuj, píšeš sem pak nesmysly... Co by jsi chtěl od televizní produkce? Vizuální kvalitu hodnou filmu Avatar? Jako sorry, ale srovnávat to s Jurským parkem, tobě asi vážně kape na karbid! Ještě by mne zajímalo, co si tam podle tebe vymýšleli? Dle mého názoru minimum věcí, které se prostě nedají zjistit a i to se snažili doplnit věrohodně... A poslední věc - 25let zpět u tv produkce zapomeň na triky, jaké se používají dnes... ____ Šperk pokladnice BBC, jehož nepatrný kousek v podobě VHS setu mám na poličce mezi svými Top10:) ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů před lety, nedávno jsem pořídil DVD s kompletní sérií a podíval se na ni znovu v angličtině. Stále stejně zábavné. Ano, samozřejmě dneska by to vypadalo ještě mnohem lépe (viz třeba na letošek chystaný rodinný film na stejné téma ve 3D). Počítačové animace z dálky jsou v pohodě, ale záběry na modely v detailu vypadají dost strnule a ne zcela přirozeně, vyhýbají se pochopitelně nějakým složitějším pohybovým kreacím, ale to je jenom drobná vada na kráse. Série provede ve zkratce dlouhou historií dinosaurů na zemi, kteří zde vládli mnohem déle než nějací lidé. Materiál k zamyšlení, poučení i prostě na pokoukání, tohle v ZOO neuvidíte. Více takových dokumentů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama