Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Vic Mizzy : 1. Deck the Halls/Main Title [2:20] ,2. Morning [2:55] ,3. Seances and Swordfights [1:39] ,4. Playmates - The Kipper Kids [0:26] ,5. Family Plotz [3:55] ,6. The Mooche [3:35] ,7. Evening [3:16] ,8. A Party... For Me? [5:24] ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd [3:33] ,10. Thing Gets Work [0:59] ,11. Fester Exposed [2:08] 12. The Rescure [8:07] 13. Finale [3:01] ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne seriálová legenda. Nočné mory som z tohto nevídaného mixu rodinnej komédie a hororu mával veľmi dlho. Hrôzu mi naháňal hlavne bratranec It, komorník Lurche a ruka. Nie je to samozrejme žiadne vyberané majstrovské dielo, či prepracovaný seriál, no nostalgia a kultovosť, ktorá sa s ním v očiach mojej generácie spája je úctihodná. A pritom sa jedná o tak neskutočne zvláštnu, bizarnú, neuveriteľnú a miestami až nepríjemnú záležitosť, že to v dejinách kinematografie nemá obdoby. 70 %!! ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Klasika morbídneho humoru. V detstve som to miloval, ale nevedel som mnohokrát doceniť bravúrne dialógy, takže mi ostalo užívať si iba všetky ostatné veci ako kulisy, rekvizity, Lurchovo "Zvonili ste?" alebo úžasnú Vec. Gomezovic famílii som naplno prepadol až po tridsiatke. Raritou je výborný slovenský dabing, teda až na nahovorenie väčšiny hosťujúcich postáv. ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o bizarní kultovní rodince . Sledoval jsem ho na slovenské televizi . Mám na něj jenom dobré vzpomínky . Je to součást těch seriálů , které jsem žral v dětství a i dnes bych se na něj velmi rád podíval. Perfektní černobílé jednoduché atmosférické zpracování s velmi autentickými herci. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Napriek trošku archaickému vzhľadu, je to práve tento seriál, čo môžeme hrdo označiť za pravých Addamsov. Ich dobrodružstvá nie sú prehnané, sú podávané striedmo ale samozrejme s ľahkým nádychom morbídneho humoru. Divák zrejme už dôverne pozná jednotlivých členov rodiny, ale herecké kreácie Johna Astina a Carolyn Jones boli prekvapením dokonca aj pre mňa - Jonesová sa môže smelo porovnávať aj s Anjelicou Houston zo Sonnelfeldovho remaku. Samozrejme nechýba strýko Fester, deti, Larch a Vec - myslím si, že jednotlivé efekty boli vzhľadom na dobu výroby spracované pomerne profesionálne a vcelku aj autenticky. K tomu pripočítajte nezabudnuteľnú znelku s lúskaním prstov... Samozrejme aj detskí herci sú v rámci možností nadpriemerní, ale nemôžem si nezaspomínať na ich predstaviteľov z povrchnejšieho filmu z deväťdesiateho prvého... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • John Astin si mohl pro svou postavu vybrat jméno Gomez nebo Repelli. Rozhodl se pro Gomeze. (topr harley)
  • Carolyn Jones hrála nejen Morticii, ale i její starší sestru Ophelii. (Kulmon)
  • Gomez si měl původně vzít starší sestru Morticie Ophelii. Krátce před svatbou však potkal Morticii a zamiloval se do ní. (Kulmon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama