Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Tuniak DF 

všechny recenze uživatele

Seriál si pamätám len útržkovito, ale viem, že som sa pri ňom bavil. Skutočne kult, skvelý herci, nekompromisný čierny sadistický humor, čiernobiele temné priestory, a na američanov až neobvykle suchý humor. Keď si to porovnám s filmovým spracovaním, vážim si tento sit-com (mimochodom prvý sit-com aký som kedy videl) o to viac. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Takže zrejme vzniklo 64 dielov tohoto kultového seriálu. Neviem, koľko ich vysielala naša televízia, ani neviem, koľko som ich videl ja. Ale tie, čo som videl ma rozhodne dokázali pobaviť. Väčšinou všetky diely o tom istom, ale to predsa u rodinky Addamsovcov vôbec nevadí. 100 % herci, perfektní. A samozrejme skvelý dabing. Asi najlepšie do slovenčiny nadabovaný seriál. A ktorá postava je môjmu srdcu najbližšia - no predsa najväčší odborník na žiarovky, nazabudnuteľný strýko Fester. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

The Addams Family - Volume 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,419,712 //počet predaných kusov 63,951║ __Famózny seriál s výborným slovenským dabingom! Ani v dnešnej dobe to nič nestráca na kráse, v čierno-bielom prevedení to má silný šarm akoby to malo už 100rokov a potom to len ladí oku a dotvára akúsi zašlosť. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne seriálová legenda. Nočné mory som z tohto nevídaného mixu rodinnej komédie a hororu mával veľmi dlho. Hrôzu mi naháňal hlavne bratranec It, komorník Lurche a ruka. Nie je to samozrejme žiadne vyberané majstrovské dielo, či prepracovaný seriál, no nostalgia a kultovosť, ktorá sa s ním v očiach mojej generácie spája je úctihodná. A pritom sa jedná o tak neskutočne zvláštnu, bizarnú, neuveriteľnú a miestami až nepríjemnú záležitosť, že to v dejinách kinematografie nemá obdoby. 70 %!! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kultovní pro mě osobně výjimečný seriál. Výjimečný v tom, že opravdu nemám rád dabing, ovšem tady si to bez slovenského znění představit nedokáži. Ale zpět k seriálu a třeba jeho dokonalému obsazení, ze kterého snad vyzdvihnu alespoň Johna Astina a Carolyne Jones, ti zde tvoří dokonalý pár, až pomalu nevěřím, že tomu tak není i v životě mimo filmové ateliéry a plátna. Chválit by se ovšem dali všichni herci a jejich postavy. Všichni jsou výborně zahraní a obsazení... dobrá, přece jen bych ještě neměl opomenout nejlepšího "domovníka" všech dob Lurcha. Taktéž úvodní znělku, kterou z hlavy nedostanu již nikdy a chytrý a vtipný scénář. 80% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Město, ve kterém Addamsovi žijí není nikdy zmíněno, jedná se však o New York City. (Kulmon)
  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)
  • Postava Kena Weatherwaxe se měla původně jmenovat Pubert. Tvůrci filmu však nakonec pojmenování změnili na Pugsley, protože se jim původní návrh zdál příliš sexuální. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama