Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Elví 

všechny recenze uživatele

Pro Anglii 19. století mám opravdu slabost, a tak jsem se na tento film docela hodně těšila. Asi první hodinu jsem byla naprosto nadšená, vtip, obrazová krása a ironie mě naprosto dostali. Ale pak film náhle začal ztrácet na rytmu, následně na vtipu i ironii a zůstala jenom ta krása, která ale další hodinu a něco utáhnout sama nemohla.Vcelku vtipný konec mě potěšil; kdyby ale chudák střihač zřejmě v polovině filmu neusnul, byl by to docela zábavný film. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

vizuálně velmi působivý snímek se zajímavým dějem, který ke konci bohužel trochu trpí roztříštěností a snahou tvůrců ukončit všechny osudy včas (a zkratkovitě) bez ohledu na to, že to může působit poněkud nepravděpodobně, ale i tak nelituji, dlouho to bylo za 80... mimochodem - na rozdíl od mnohých si myslím, že by filmu prospěla větší délka, ovšem smysluplná... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ona je cílevědomá, afektovaná, strojená i vyzývavá - navlas stejná jako její příběh, neboť autoři na ni (i na něj) shlíží odněkud z emancipovaných a maličko přezíravých výšin jedenadvacátého století ... nedokáží se dívat starosvětskýma očima její doby, aby jí (i jemu) mohli upravit na míru dnešní poněkud neomalené způsoby. Z čehož vyplývá, že název je převelice výstižný, jen jeho význam se trochu posouvá. ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu zdejší hodnocení. Je to skvělé ztvárnění brilantní předlohy od Makepeace. Reese se do role slušně vžila. Je úžasný, jak se člověk - tady herečka, může vyvíjet. Když si vzpomenu, jak parádně se jako nevinná holčička hodila do Cruel intentions, a teď ztvární dámu s pěkně ostrými lokty v historickém příběhu. Mělo to šmrnc a svádělo to k zamyšlení. Nic víc nepožaduju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jo, tahle anglická filmařská etuda je opravdu velký jarmark marnosti. Tolik známých herců a plácají se tady do kolen při pomyšlení, že jim někdo pohladil kolínko. Abych ale komentář nevedl úplně v negativní formě, což by byla škoda, občas je to tu tak vtipné, že se vnitřně i od srdce velice potichu zasmějete. No, typicky Austenovské, ale herci mě v některých ohledech sem tam bavili. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Autor literární předlohy William Makepeace Thackeray se narodil v Kalkatě v Indii, která se v jeho dílech často zmiňuje. (claudel)
  • Pro režisérku Nair a producentku Lydiu Dean Pilcher to byl už šestý společný film. (imro)
  • Kostymérka Beatrix Aruna Pasztor vyhrála za svojí práci Golden Satellite Award a režisérka Mira Nair byla nominována na Zlatého lva na Filmovém festivalu v Benátkách. (imro)

Reklama

Reklama