Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (212)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svižně až energicky natočený příběh jedné neukotvené teenagerky a jejích kamarádek, které jsou na tom podobně. Svět se mění a přitom zůstává stejný. Děláme blbosti, nevěříme si, pochybujeme o svém vzhledu, o svých vztazích, o sobě samých, hrajeme dospělé a přemoudřelé. To není nic nového. Akorát, když se to sdílí, zanechává to stopy, které na vás kdykoliv může kdokoliv vytáhnout. A to si pište, že to udělá! ___ Seriál je upřímný a vtipný. Herecky skvostný. Dohrávané představy přesně podtrhují myšlenkové pochody hlavních představitelek. Vyzdvihla bych výborně ztvárněnou atmosféru, ať už deprese nebo drogových tripů. ____ Jen doufám, že všichni současní teenageři nejsou tak sebedestruktivní, depresivní, rezignující na cokoliv a promiskuitní. Hlavně u těch holek v pubertě se mi nezdá, že by všechny tak šílely po každodenním sexu s každým, kdo jde kolem. SHRNUTÍ: Puberta je sviňa. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to "feťácký seriál", jak jsem se obával — je to temná, nápaditá, herecky a filmařsky impozantní teenagerská vztahovka / sonda do Gen Z. Závislost jako únik před depresí, vzájemný klam a bodaní se do zad, zmatený děcka na střední, kde nehledě na status má každý svoji porci sraček a trápení. Zároveň zde nikdo není jednoznačně kladný nebo záporný, každá z postav buduje sympatie a má svůj neveselý background. I predátor je svým způsobem oběť, ve finále snad nejvíc hodný a charakterní je tu paradoxně drogový dealer... Přesto, že je Euphoria tvrdší a "stresuje své diváky" (x), je i plná naděje, pozitivních emocí a vůle srovnat se s bolestí. Druhá řada je ještě lepší, víc vypjatá a explicitní, bohatší po stránce silných chvil. Nejsem si jistý, kdo je vlastně cílovka, ale za mě dobrý binge. S01: 80% S02: 85% ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Seriál, ve kterém je tolik charakterově rozdílných postav, a přesto se nelze s žádnou z nich morálně ztotožnit. Jak říká hlavní hrdinka, „život je jen sadistickej vtip.“ Archetypy postav jdou často až do karikatury, ale pořád zůstávají svým způsobem originální (viz Cal, Nate, Cassie…). Závěr druhé série v divadle je naprosto perfektní. A že je seriál přehlídkou chlastání, drog a sexu? Pro děti to určitě není, ale čekal jsem to drsnější. Podle mě je to spíš přehlídka pubertálních patálií, blbých keců a šminek. Možná se tak narodila, možná je to Maybelline. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že si showrunner nese z období puberty nějaký problém, protože každá (a tím myslím opravdu každá) osoba ženského pohlaví mladší 18 let, která se v seriálu objeví, je dě*ka, krá*a nebo obojí. Zlatá střední cesta v Americe neexistuje, takže tu máme holky hubeňoučké nebo tlusté (OK, beru zpět, v celé škole je jen jedna tlustá holka), namyšlené nebo zamindrákované, panny nebo dě*ky (OK, opět beru zpět, žádná panna tam není) a všechny tyhle holky buď denně šu*ají, fetují nebo ideálně obojí. Pro většinu lidí je "Euphoria" cool seriál, mě ale v mnoha ohledech neskutečně uráží. Konec 1. série je navíc tak nudný, v kruhu se točící a otravný, že si 2. sérii nechám s radostí ujít. Nejhorší postavy: bůh-ví-na-co namyšlená Katherine, toxická Jules, všechny obviňující Rue. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi ještě celkem líbila, ale druhá už mě veskrze permanentně nebavila, místy až iritovala. Jednak mi tam silně vadila ta Zendaya, u které fakt nechápu zdroje její popularity, a jednak mi samotné téma seriálu přijde nesnesitelně fádní, jakkoli invenčně formálně je zpracováno. Soundtrack se mi ale líbí moc a stojí za samostatný poslech. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Tvůrce seriálu Sam Levinson se inspiroval vlastní drogovou závislostí když byl mladší, aby načrtnul příběh hlavní postavy Rue (Zendaya). (NiWi)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama