Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Rover 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě je Geer opravdu velmi nesympatický herec. Příběh měl být podle skutečné události, ale kolik z té události se skutečně promýtlo do filmu? Radši o tom nechci moc spekulovat. Děj byl hrozně zkratkovitej, jednou vidíme jak Geer potká policistku a pomalu další scéna je, jak jsou spolu v bytě a baví se spolu o nejzásadnějších věcech svýho života... dost divný a hlavně do očí bijící a nepřesvědčivý, to mi vadí. Navíc nemám rád laciné vtípky s kamerou ve stylu zaostřím na něco, rozostřím to, opět zaostřím a vidím jiný předmět. Kdyby to bylo jednou dvakrát, ale ono ne, museli to nacpat do každýho třetího záběru. HUDBA: tomandandy - ještě v první čtvrtině jsem ji hodlal považovat za jeden z největších kladů filmu, byla totiž výrazná, zajímavá a lehce rušivá, to se mi líbí. Pak ale hudební doprovod sklouzl do klišoidních "jeden prst na klávesnici každých 30 sekund" blbostí, na který už jsem trošku alrgickej. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Každopádně velice překvapivé a neuvěřitelné, že film byl natočen dle skutečných událostí. Celým filmem prostoupený chlad se mi velice líbil, neboť zde nebyly žádné extra lekačky. K plusu lze taktéž přičíst nevyřešený děj, který dává filmu větší vážnost a otevírá fantazii diváka. R. Gere se na tuto roli v celku hodil což sem byl sám překvapen, neboť sem si ho neustále spojoval s romantickým žánrem. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně rozsekalo! Neuvěřitelně mrazivá atmosféra, snad nejstrašidelnější, kterou jsem kde zaznamenal. Ti, co tu píšou měkký scénář, ono je to inspirováno skutečnými událostmi, tak se nedivte)) Hudba a zvuky, úplně top!! Film mně šokoval, nemá cenu se víc rozepisovat, bohužel, desítku nedám, pač konec jsem malinko přetáčel a neudrží si to skvělé tempo, hlavně, že mám ale snad všechny otázky zodpovězené! :) 9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Joj dlho som nevidel film založený na atmosfére, kde režisér ťaží z tému, ktorá moc divákovi neponúka - maximum. Richard Gere si tu dáva taký malý herecký koncert. Urban legends obohatená o vnútorný konflikt je síce niečo, čo sa u tohto druhu filmov zjavuje takmer neustále ale osviežením je už spomínaný prístup k látke. Pellington možno nie je známy svojimi filmami, ale tento je remeselne zvládnutý. Finále je dokonca krásne vypointované. Náznaky a drobné hinty - zrkadlo, zvonenie telefónu v DC atď, sú skvelo zimomriavkové a dodávajú filmu potrebné tajomno. Užil som si to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mysteriózní počin, který se může pochlubit velmi mrazivou atmosférou, depresivní hudbou a dobrými hereckýymi výkony. Co se týče příběhu, těžko usuzovat do jaké míry je pravdivý, každopádně jsem si ho užíval. Přesto bych si to dokázal představit ještě o něco lépe sestříhané a kamerově vytříbenější. Celkově tedy 7/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)
  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)
  • Odborníci dodatočne zistili, že na zhrdzavenom železnom oku jednej z dvoch nosných reťazí mostu bola miniatúrna trhlina. V dôsledku nej stavba nevydržala obrovskú hmotnosť čakajúcich automobilov a zrútila sa. (Karush)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama