Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetko je to vlastne o tom, že chlap sa akože námatkovo ukáže, no a potom vás začne kontaktovať a vravieť vám, čo sa stane. No a vy už bud' chcete tomu veriť, alebo nie. Pravda je však taká, že keby mne takým hlasom niekto rozprával do ucha, tak i napriek tomu, či by to bol žart, alebo nie, zoseriem sa od strachu, týžden chodím kanálmi aby ma nik nevidel, alebo nestretol a pred spaním - pri rozsvietenom svetle samozrejme, vždy kuknem pod postel a do každého rohu nadrbem cesnaku, minimálne dvadsať krížov a vykúpaný vo vode z kostola sa až potom položím na kute! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Snímek má tak fantastickou atmosféru, že mi v něm nevadil ani slizký Gere. Po strhujícím snímku čeká divák strhující závěr, který je však stejně strhují asi jako metráková Odetta promenující se v Labutím jezeře. Škoda, převeliká škoda, film měl našlápnuto stát se jedním z nejlepších mystery. No, nestane se. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

PROROCTVO Z TEMNÔT bolo, keď išlo do kín, avizované ako film podľa skutočných udalostí. To je absolútne mimo. Naozaj tomu niekto veril? To je akoby ste to povedali o VOTRELCOVI. Wtf. Dobrou správou je, že to nie je zlý, nevydarený film (a to ani v prípade, že nemusíte Richarda Gerea, Lauru Linney a Willa Pattona - režijný rukopis je natoľko silný, že sú skôr postavy na šachovnici a príliš neotravujú). Skúsený režisér Mark Pellington (twistové MILUJ BLÍŽNEHO SVOJHO) stvoril čo do atmosféry pôsobivý seriózny mysteriózny film (horor asi nie), nie príliš šťastne skombinovaný s melodrámou a na záver s katastrofickým trilerom (vážne). Napriek tomu (a napriek množstvu otázok a absencií odpovedí) stojí film za pozornosť. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tajemný film se skvělou atmosférou trochu kazí laciný konec. Chtělo to mnohem honosnější ukončení a hlavně postrádám hlubší vysvětlení předešlých událostí. Richard Gere to odehrál slušně, myslel jsem si, že mi v této roli nebude moc sedět, ale role kravaťáka na maloměstě mu nakonec celkem sedla. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, mysteriózny thrillerík s vydarenou tajomnou atmosférou. Priznám sa, najviac ma bavilo to tajomno a nezodpovedané otázky, ktoré ma dráždili čím ďalej tým viac. Trocha som sa preto obával konca, ale veci sa našťastie vysvetlili k mojej spokojnosti. Jeden z vydarených filmov s R. Gere. 70/100 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)
  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama