Reklama

Reklama

Ochránce

(seriál)
USA, (1996–1999), 48 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Kamera:

Greg Gardiner

Hrají:

Richard Burgi, Garett Maggart, Bruce A. Young, Jeri Ryan, Michael Peña, Robert Vaughn, Anna Galvin, Kelly Hu, Carlos Gómez, Zack Ward, Jessalyn Gilsig (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Tam kde ostatní policisté tápou, policejní detektiv Richard Burgi používá svoje smysly - je schopen vidět, slyšet i cítit víc, než co dokáže jakýkoliv jiný člověk.  Ochránce se odehrává ve fiktivním městě Cascade ve státě Washington, hlavní hvězdou je Richard Burgi jako poručík detektiv Jim Ellison. Chlapské policejní drama, dobrodružný akční seriál se zabývá vysloužilým policejním detektivem, jediným člověkem, který přežil havárii vrtulníku se speciálním komandem v Peru. Dalších osmnáct měsíců prožil v nepřátelské džungli, kde zjistil, že je nadán nebývalými schopnostmi smyslového vnímání. Stejně jako v primitivních kmenech, kde strážci, neboli „ochránci" vybrušovali svoje smysly na nejvyšší kvalitu, Ellison nyní vidí, slyší, cítí to, co nikdo jiný, dokáže sledovat teroristy, únosce a vrahy. Ellison se jen nerad spojí s čerstvým absolventem antropologie Blairem Sandburgem (Garret Maggart), jehož znalosti mýtů o „ochráncích" pomohou Ellisonovi využít nově nabyté schopnosti. Sandburg se stane stálým praktikantem na policii, což znamená, že se jako host zúčastňuje akcí a vyšetřování, často k Ellisonovu zármutku. Ellison se stává nesmlouvavým lovcem, bojovníkem proti zločinu... a Ochránce ožívá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Amerika je hold země neomezených možností, kde má každej druhej kretén možnost sehnat hafo zbraní a X tum semtexu a všech možnejch hovadin. Ale nebyla by to Amerika, kdyby neměla nějakýho svýho superhrdinu. Ať už je to Walker s Trivetem nebo zde Jim Ellison se svým kudrnatým přítelem. Akorát zde má Jim svoje supermega nadlidský schopnosti a prostě vyřeší i sebe většího teroristu. Další z řady americkejch seriálů, kterej když neuvidíte o nic nepřijdete.. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Seriál o poldovy, který v džungly získal netušené super schopnosti a rozhodl se je využít k potírání zločinu a ochraně dobra a spravedlnosti... s tím mu pomáhá jeho parťák (už nevím jestli psycholog nebo antropolog), který mu (a divákům) vysvětluje co jeho schopnosti znamenaj a co snima má dělat a furt za nim lozí jak ocásek... S počátku to šlo, ale pak je ten seriál čím dál tím pitomější... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Priemerná televízna rutina na automatickú prevodovku. Nemá šmrnc „Odpadlíka“, pohodu diaľav („Príbehy z Južných morí“, „Vražedné pobrežie“) ani hovoriace auto ("Knight Rider"). Zato má jedného akčného chlapíka (priemerný Richard Burgi) a nudne spráskané scenáre, ktoré nevedia prekvapiť (miestami doslovne vykrádajú iných, viď. epizóda „Osobný strážca“). Seriál je akože-originálny tým, že hrdina má špičkové zmysly, ale v praxi to vôbec nie je zaujímavo využité. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na něj a na jeho opatrovníka s dlouhýma vlasama. Nechápu, jak mohl mít tak přiblblé auto, tedy pickup. Přijde mi to k jeho osobnosti naprosto nestálé a nepřirozené a snižuje to jeho pozici ve světě filmových hrdinů. I ten nejposlednější francouzský detektiv měl snad lepší auto než on. Zasloužil by si natuněného hummera. To by tento film udělal mnohem větší byznys kolem světa. Místo toho se zde drží kolem 40 procent. Přijde mi jako zábavný a zajímavý, ale něco tomu chybí... víte co? Úspěch u žen. Ten detektiv je vzorem naprostého nevyužitého člověka, který žije nudný život a využívá jenom jednu schopnost. Když si na něj vzpomínám tak nevím proč, vybavuje se mi peněženka. Sentinel u mě prostě propadl. Bohužel i jeho kamarád je velice, velice nedůvěryhodný spolupracovník. Jakoby tam ani nemusel být. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Střídají se tu dobré a špatné epizody. Těch špatných je možná o něco více, ale těch dobrých také není málo. Burgi je mým oblíbeným hercem a ani ten jeho kámoš hippiesák mi nevadí. Efekty nejsou nějak extra kvalitní a seriál vypadá, jak kdyby byl natočen v druhé půlce 80. let, ale aspoň to má příjemnou atmosféru. Já to beru tak, že je Ochránce akční krimiseriál o superhrdinovi, který nenosí žádný přiteplený oblek a je to vlastně normální chlápek. Když to pak berete s nadhledem, nepřijde vám to zase jako taková blbost... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V čase 42:13 spadne policistovi (zřejmě komparzista), který vystupuje z auta, z hlavy čepice a poté je ještě vidět, že ji chytne rukou. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama