Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

genetique 

všechny recenze uživatele

Petersen sa vrátil na vodu, no k dokonalosti ešte čosi chýba, no veľa nie! Spočiatku to brzdí pomalý rozjazd, no po polhodinke film naberá na obrátkach a mne teda tuhla krv v žilách s každou blížiacou sa vlnou! No a na koniec nemám slov. Petersen sa vymanil spod klasického hollywoodskeho scenára a ukázal, že vie spracovať aj vážnejší scenár. 80%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Coming Home From The Sea (Instrumental) ,2. The Fog's Just Lifting... (Instrumental) ,3. Let's Go Boys (Instrumental) ,4. To The Flemish Cap (Instrumental) ,5. The Decision To Turn Around (Instrumental) ,6. Small Victories (Instrumental) ,7. Coast Guard Rescue (Instrumental) ,8. Rogue Wave (Instrumental) ,9. There's No Goodbye...Only Love (Instrumental) ,10. Yours Forever (Voice) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Katastrofák jak má být.Žádný zdlouhavý úvod se podle mého názoru nekonal,ten začátek prostě perfektně seznámil s postavami a uvedl diváka do situace.Herecké obsazení je vskutku lahůdkové,George Clooney mi znovu dokazuje,že většího sympaťáka prostě mezi herci není,John C. Reilly standartně dobrý a potěšil William Fichtner.No a Wahlberg? Jak ho nemám moc rád,tak tady překvapil a zahrál dost dobře.Velkým plusem je perfektní gradace děje od klidu v úvodu,přes skvělé scény rybaření občas proložené nějakou tou napínavou situaci až po strhující bouři na konci,která je patřičně trikově vyvedená a pořádně napínavá.Děj jen lehce zpomaluje vedlejší dějová linie se zachraňovaným člunem,ale když se pak vrátíme zpátky k lodi Andrea Gail,je všechno při starém.Režisér Petersen ještě tehdy neztratil soudnost jako v případě Poseidonu a vytvořil perfektní žánrovku,která má všechno co má správný katastrofák mít plus nestandartní konec.To všechno korunuje patřičně monumentální hudba Jamese Hornera.Výborný film,kterému uniklo maximální hodnocení jen o vlásek. 85 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní kapitán Clooney hodlá všechny přesvědčit, že má delší prut než kolegyně mořská vlčice, jenže tak dlouho se chodí za Grand Banks pro ryby, až se vlasec utrhne.. Schématický úvod, poutavý rybářský střed a zdlouhavý závěr s dokonale digitální bouří, která vás donutí sedět na gauči v záchranném kruhu. Pochybuje snad ještě někdo o tom, že paní Petersenová porodila malého Wolfganga ve vaně? P.S.: Možná to ovlivnila počínající mořská nemoc (takřka bod zlomu nad záchodovou mísou), ale na té obří vlně, kterou hlas Kanyzy od kormidla familiárně oslovoval mrcho, jsem koutkem oka spatřil surfaře Bodhieho a za ním jeho vlající blonďatou kštici.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)
  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno