Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Krakonoš a lyžníci je rozmarným příběhem o lidech z hor, navazující na legendy a pohádky tohoto kraje a přibližující přitom i kořeny, z nichž vznikaly. Na počátku minulého století byla přivezena do Krkonoš novinka - lyže. A právě kolem lyží se točí půvabné vyprávění, jehož hlavními hrdiny jsou dva malí kluci a jejich přítel proslulý pašerák, který má v dětské fantazii všechny vlastnosti pána hor, Krakonoše. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Stredohorec

Stredohorec (hodnocení, recenze)

Genialita toho filmu je až neuvěřitelná. Tak věrně natočený příběh o těžkém životě lidí na horách v časech našich dávných předků je opravdu něco krásného. Je to jeden z nejlepších československých filmů všech dob. 

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Mibirius

Přesně. Je to skvost. Natáčení muselo být neskutečně obtížné. Děti, sníh, hory, zima. Hapkova hudba je geniální. Je vůbec nějaký film pro děti z dnešní doby, který by byl tak kvalitní?

dr.ramoray

dr.ramoray (hodnocení, recenze)

ahoj...neví náhodou někdo..kdo dabuje tu malou holku co po ní pádí kluci...ten hlas byl snad ve všech pohádkách co si pamatuju....myslím ,že i Čiko  z kresleného seriálu Willy Fog: Cesta kolem světa za 80 dní....

na příspěvěk reagoval polyk1

Mibirius

Mibirius (hodnocení, recenze)

Tento dětský film patří už po dlouhá léta k mým favoritům. Děj, prostředí i hudba na jedničku.

na příspěvěk reagoval jardariha

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Velmi krasny film v ocich detskeho divaka, osobne jsem krakonose taktez nevidel, ale v podani K.Hermanka bych tomu ze existuje i uveril.Proc se dneska deti musi koukat na tak vulgarni a nekdy trapne filmy ktere nabizeji komercni tv a Halliwoodska produkce, jeste ze uz nejsem dite.

Blindwolf

Blindwolf (hodnocení, recenze)

Moc hezký film o příchodu ski do našich zemí. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Nezapomenutelná atmosféra Krkonoš za C.K. Rakouska - Uherska s mystickým Krakonošem Karlem Heřmánkem.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

nádherný dětský film, úžasná hudba i píseň, snové zpracování, jeden z mých nejoblíbenějších filmů z dětství, vedle Ronji, klasických českých velkopohádek a Panny a netvora :-)

 (hodnocení, recenze)

Je to skvělý zimní film, kterýmu dodává hudba Petra Hapky úžasný náboj. Hlavně hudbou a si mě tento snímek získal. A taky když si člověk vzpomene na vlastní toulky po horách a teď už zapomenutých a zarostlých sklářských osadách, neudrání se dojetí...

Reklama

Reklama